כאב בטיפולי דיאליזה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

23/07/2007 | 18:07 | מאת: ארין

שלום רב אבא שלי בם 80 עבר לפני שנתיים ניתוח מעקפים וכבר שנה עובר טיפולי דיאליזה 3 פעמים בשבוע הוא סובל ב4 חודשים אחרונים מכאבים בזמן הדיאליזה באיזור החזה אמרו לו שזה לא מהלב והוא לוקח כדורים נגד כאבים בשם אלגוליזין רציתי לדעת איך אפשר לעזור לו כדי שלא יהיו לא כאבים אמרו לו שזה בגלל הדיאליזה תודה

24/07/2007 | 13:31 | מאת: דניאלה

ארין שלום רב, אומנם ציינת שהכאב אינו ממקור של הלב. כיצד זה הוכח בוודאות? האם רק על סמך אק"ג או שמא בוצע ברור מקיף יותר- כגון על ידי מיפוי תליום במאמץ. בחולה מבוגר עם רקע לבבי בעייתי שמבצע דיאליזות ומתלונן על כאב בבית החזה במהלך הדיאליזה והכאב אינו מגיב למשככי כאב "קלאסיים", עדיין במקום ראשון יש לחשוב על בעייה שאולי קשורה לאספקת דם, ל"גניבת" דם על ידי השנט מכלי דם מרכזיים וכו'. אולי יש קשר כלשהו לזמן בדיאליזה בו הוא מקבל את הברזל או את האריתרופויאטין?! בכל אופן, הייתי דבר ראשון חוזרת עם התלונות הללו אל הנפרולוג ואל הקרדיולוג בבקשה שישלימו ברור ויתנו מענה. דניאלה

25/07/2007 | 14:57 | מאת:

שלום ארין, אינני רופאה ועל כן, אנסה לכוון אותך מעט, אך אנא זכרי כי דבריי הם רק דעתי בלבד ולא דעת מומחה. זה ודאי לא פשוט להתמודד עם כל הקשיים של טיפולי דיאליזה ואז בנוסף לכל שאר הסיבוכים, להתמודד עם כאבים קשים. אני מבינה גם כי האופציות הטיפוליות הן שונות מהטיפול בכאב כרוני בשל המצב של חולי דיאליזה. קראתי בעבר מאמר על כאב אצל חולי דיאליזה וממה שהבנתי, היום מתחילים להבין יותר שאכן קיימת בעיה משמעותית של כאבים אצל חולים אילו. הנה קישורלמאמר שבתוכו יש כל מיני נתונים על כאב אצל חולים אילו וכן מידע על תרופות ועוד. http://www.klayot.org.il/Index.asp?ArticleID=115&CategoryID=72&Page=1 בנוסף, הנה מצגת טובה מאוד שהוכנה ע"י אחות בתחום הדיאליזה על כאב ספציפי זה http://www.nurses.co.il/download/files/pain_in_dialysis_patients_1072.ppt#283,10 כמובן, שקריאת מאמרים אינה הופכת איש מאיתנו למומחה וייתכן גם שלא הכל יהיה מובן כי זה כתוב עבור אנשי מקצוע אך מצד שני, ייתכן שזה יתן לכם/למטפלים מידע יעיל- אינכם צריכים את כל הנתונים על כמה חולים סובלים מכאב וכו' אך כתוב במצגת גם על סוגי התרופות שניתן להשתמש בהם וכו'' . מטרתי בנתינת קישורים אילו זה לאפשר לכם להבין את המצב ככל שניתן.אני מאמינה שידע זה כוח ואם אתם תבינו יותר טוב את המצב ואת האופציות, אני חושבת שתרגישו מעט יותר בשליטה. עם זאת, חשוב כמובן להתייעץ עם הנפרולוג המטפל וחשוב ולא לפעול לבד, ללא רופא, (גם לא להחליט לבד להעלות מינון לדוגמא). ייתכן שכדאי לכם לבקש מהנפרולוג של אביך להזמין ייעוץ של רופא כאב בתוך הבית חולים - בצורה כזו, הייעוץ נעשה בשילוב של דעתו של הנפרולוג ורופא הכאב לא פועל בחלל ריק אלא בצמוד עם הרופא הבקיא במצב הכללי של אביך. בכל אופן, הרבה בהצלחה וכולי תקווה שהכאבים של אביך ישתפרו/שיצליחו להקל עליו. מנדי