לורד, אודה לך אם תכתבי מהו מכשיר טנס.

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

12/01/2006 | 12:33 | מאת: שושי

לורד! ציינת במכתבך שקיים מכשיר טנס. אודה לך מאוד אם תכתבי לי מהו המכשיר ומה תפקידו. אם עוד משתתף בפורום יודע, אודה על המידע. תודה, שושי

12/01/2006 | 17:33 | מאת:

הי שושי, מכשיר T.E.N.S הינו מכשיר בדרך כלל בעל ארבע אלקטרודות שמניחים על העור. לדוגמא אם יש לך כאבים בברך אך ידוע שחלק מהכאבים נובעים מעמוד השדרה אז מניחים שתי אלקטרודות על הברך ושניים על הגב באיזור המתאים (פיזיוטרפיסטים מבינים בזה הכי טוב). יש מגבלות מסוימות, למשל: אסור להניח את זה על איזור עם פצע פתוח או על איזור כמעט ללא תחושה וכו'. נשים בהריון צריכות לבדוק אם מותר להם וכן אסור לחולי אפילפסיה לדוגמא. מה שטוב במכשיר הזה שלא כמו בתרופות, אין למעשה תופעות לוואי כך שגם אם זה לא עוזר-זה לא מזיק (כל עוד משתמשים נכון). המכשיר מעביר פולסים חשמליים למוח. הרעיון הוא שאם שולחים מסרים עצביים אחרים למוח (אלו הם הפולסים החשמליים שהמכשיר שולח), אז זה חוסם חלק מהמסרים של הכאב שנשלחים למוח כל הזמן במצב של כאב כרוני -זה כאילו שהאלקטרודות מתחרות עם המסרים העצביים של הכאב. אם מכוונים את מכשיר הטנס על שדר נמוך זה יוצר מצב שבו הגוף מייצר את נוגדי כאבים של עצמו "אנדורפינים" והם , כמו המורפיום, חוסמים את השדרים של הכאב או לפחות את חלקם. בדרך זו זה מביא לרגיעה מסוימת בכאב. זה אינו כלי המעלים את הבעיה אלא זהו כלי שנועד להקל על הכאב בזמן הטיפול לפחות. יש אנשים ששמים את זה רק פעם ביום או משהו כזה ויש אנשים ששמים את זה כמה שהם יכולים. סתם לידיעתך, פיתחו על בסיס רעיון ה-TENS מכשיר עוד יותר "מתוחכם" בשם: SPINAL CORD STIMULATOR - זה מכשיר שמחוברים אליו אלקטרודות אשר משחילים אל עמוד השדרה במקום בו יוצאים השדרים של הכאב בעמוד שדרה (למשל אם יש כאבים בברך אז מחפשים את המקום בעמוד שדרה ששולט על הכאבים האלה). את הקופסה עצמה משתילים לא עמוק אלא ממש מתחת לאור באיזור הבטן. הרעיון בזה שהשדרים קרובים יותר למקור הכאב עצמו ואז משתלט הרבה יותר טוב על הכאב וזה פועל כל הזמן אם רוצים בכך. עם זאת, זה בהחלט אינו פרוצדורה המתאימה לכל אדם ולכל מקרה. אני אישית מאמינה מאוד בTENS עצמו. . יש הרבה אנשים שהניתוח משפר להם משמעותית את החיים (ההשתלה בעמוד השדרה) ואז יש אותי למשל, שעשו לי את זה ארבע פעמים וזה רק החמיר מאוד את המצב הבריאותי שלי....אך אצלי גילו את הסיבה למה הניתוח כשל וזה נדיר שזה משתבש בדרך זו-באמת... ועכשיו בחזרה ל-TENS: זה אינו צריך לבוא במקום טיפולים אחרים אלא אפשר לנסות את זה בנוסף לטיפולים אחרים אך אם רוצים אפשר גם לנסות רק את זה (נלמרות שאתם יודעים שהכי טוב לתקוף את הכאב מכל כיוון אפשרי). אם את מתחילה להשתמש בזה אני ממליצה לך לפנות לפיזיוטרפיסט- בכל מרפאה יש להם את המכשיר הזה כך שאת יכולה לנסות את זה במסגרת הטיפול (כי חלק מהחכמה זה להניח את זה במקום הנכון) ואפילו יכולים להלוות לך את זה למעט זמן לנסות בבית. אם את רוצה לשמוע עוד-אסביר לך. מקווה שההסבר שלי היה ברור

13/01/2006 | 12:43 | מאת: ורד

שלום שושי. אני רואה שמנדי ענתה בהרחבה, אני מוסיפ]ה רק שלי הוא מאד מאד עזר, כי מעבר לעזרה מקומית הוא גם מתערב במעגל הכאב - שרירים תפוסים - כאב- מתח וחוזר חלילה, ואז הוא עשוי לגרום להפחתה כללית ברמת הכאב (עד שזה חוזר......). בקופת חולים כללית ניתן לרכוש שבהנחה משמעותית מאד, דרך מושלם. אני שולחת לך כתובת של החברה שממנה רכשתי. http://www.mdspharm.co.il/index.asp?name=tenscare

14/01/2006 | 19:50 | מאת: שושי

לורד ולמנדי! תודה על המידע המפורט. בזמנו שעברתי טיפולי פיזיוטרפיה חוברתי למכשיר ששלח גלים חשמליים, לצערי גם טיפול זה לא הועיל ומצבי הולך ומחמיר, אני מתקשה מאוד בהליכה בגלל הכאבים.. אני ארכוש את המכשיר. מחר כבר אברר היכן כדאי לרוכשו. שאלה נוספת: הטיפות שאני לוקחת טרמדקס לא מועילות לי ( הגעתי כבר ל- 35 טיפות פעמיים ביום. האם אתם מכירים תרופה נוספת ( לא נרקוטית ועם כמה שפחות תופעות לוואי) אודה אם תכתבו לי מהי. (אני רגישה לאופטלגין) אגב, גם הבעיה שלי לא מתאימה לספרים... אלף תודות, שושי