רגל נרדמת ושורפת

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/07/2007 | 01:41 | מאת: דני

מזה מס' ימים אני חש תחושה שרגל שמאל במיוחר מהברך מעלה די רדומה ומעט שורפת.לפני שבוע עשיתי סי טי גב שהצביע על שינויים ניווניים+פריצת דיסק .יד ימין לעיתים גם נרדמת אך ללא אותה שריפה אותה אני חש ברגל. איני סובל מסכרת.קראתי קצת חומר על נוירופתיה. האם יש קשר לבעיית הגב ממנה אני סובל? האם נוירופתיה מחלה מסוכנת?השריפה מורגשת במיוחד במנוחה בלילה.

17/07/2007 | 12:06 | מאת: דניאלה

דני שלום,לא ציינת בדבריך מדוע ביצעת CT ,האם אתה סובל מבעיות גב כרוניות? מי שלח אותך לבדיקה, האם נבדקת ע"י אורטופד לפני כן? והם השינויים הם בכל עמוד השידרה או רק בחלקים ממנו? כמו כן באומרך רדימות- האם כוונתך לתחושת רדימות של העור או שמא לרדימות עם ירידה בכוח וחולשה, שכן אם מדובר לא רק בשינויי תחושה, אלא גם בירידת כח ברגל שהיא חדשה, אזי הדבר שיש לעשותו הוא לפנות לחדר המיון לבדיקת אורטופד, אם מדובר בהפרעות תחושה בלבד, אז יש לחזור לאורטופד ששלח אותך לבדיקה זו בהקדם ולהתייעץ איתו לנוכח ה-CT ותלונות אלו האם נראה לו שקיים קשר. בהחלט יתכן שקיים קשר, אך לצורך מתן תשובה יש לראות את ה-CT ואת כל הגבהים בהם יש לחצים על דיסקים ושורשים, ולראות האם זה תואם את תלונותיך. נוירופתיה-זהו שק של אבחנות בו קיים נזק לעצבים, כך שזו הגדרה כללית לתוצאה של הפגיעה העיצבית ,אך הגורמים יכולים רבים, ולכן לא ניתן לתת תשובה חד משמעית אם זה מסוכן או לא, כי הסכנה יכולה להיות טמונה במחלה שגרמה לכך אם זה טרשת נפוצה או תרופה שגרמה נזק בילתי הפיך. דניאלה

22/07/2007 | 11:54 | מאת:

הי דני, סליחה על העיכוב במענה אך הייתי מחוץ לעיר ללא גישה למחשב. אני מבינה שהמצב בו אתה פתאום נתון הוא מעורר אצלך פחדים. זה אכן לא רק לא נעים וכואב עד מאוד לחוש פתאום שריפה באיבר בגוף, בייחוד כשאתה לא בטוח ממה זה נובע... אינני רופאה ועל כן, אינני יכולה לסייע באבחנה. נוירופתיה כשלעצמה איננה מחלה מסוכנת אלא קשה להתמודדות בשל הכאבים (זאת, מעבר למה שדניאלה כבר ציינה שזה תלוי במה גורם לנוירופתיה) וחשוב לטפל בכאבים הללו על מנת שתוכל לתפקד באופן הטוב ביותר. אני מבינה שאתה מטופל כרגע ע"י אורטופד? אני ממליצה לך לפנות גם לנוירולוג על מנת לעבור בדיקה נוירולוגית מלאה. אם לאחר שני הרופאים המומחים הללו ולאחר שביצעת את כל הבדיקות הנדרשות, אתה עדיין במצוקה, אני ממליצה לך בחום רב לפנות למרפאת כאב באחת מבתי החולים על מנת לקבל טיפול טוב ככל שניתן לכאבים עצמם. כדאי לך גם לברר אם אתה צריך לעשות פיזיוטרפיה או הידרוטרפיה. אם אפשר לסייע בעוד דרכים, אנו כאן לשירותך וכל דבר שתרצה להעלות בפורום זה, יתקבל בשמחה. תחזיק מעמד! מנדי