האוקסיקונטין.....

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/07/2007 | 10:25 | מאת: dany

אני כותב למנדי...איני מכיר אותך ,אבל דבר אחד ברור לי : את בחורה מדהימה !!! התמיכה שאת נותנת לאנשים דרך הפורום הזה...האיזון שבצורת החשיבה שלך-את פשוט מקסימה !! הסיפור שלי-היו לי שתי פריצות דיסק,כרגיל L5-L4ו אוד אחת L5-S1 ..טיפולים עם סטרואידים-שאיבת דיסק-nucleotomy גלי רדיו-Rhyzothomy,,,בקיצור כיף!! בסוף-ברור: ניתוח אצל גפשטיין -עמוד שדרה -הכל הצליח -אבל כאן "ה"-נקודה : מסוף 2003 לא היתה בררה והכניסו אותי לאוקסיקונטין החמוד !!! נכון שהוא אדיר ואפשר לי בכל אותם שנים לעבוד (המעבדה של מח. הנדסה במפעל לציעוד רפואי ) -זאת אימפריה של ממש -חדרים נקיים-הכל באשורים של ה-FDA אם את רוצה-כנסי לאתר ותראי בעצמך איפה אני עובד :זה בקיבוץ בצפון-קיבוץ ברעם ,מקום חלומי !!<www.elcam-medical.com> אז אני על 30 מ"ג אוקסיקונטין ליום-עובד-עושה ספינינג-מצבי לא רע ...אבל אין לי כיום שום אפשרות סבירה לצאת מהאופיאט ללא התקופה הנוראית של תסמיני הגמילה !! הסובוטקס הוא עדיין לא ממש תשובה-חסימת הקולטנים דרכו היא חלקית...השערוריע היא שבישראל מודל 2007 הנושא הזה-גמילה ממשכך כאב כמו האוקסיקונטין -פשוט לא קיים במערכת בתי החולים הרגילה !! על קופות חולים ,בכלל-אין מה לדבר ! לפני כמה ימים הגעתי לראש הפירמידה-דר. פאולה רושקה-מנהלת מח. התמכרויות במשרד הבראות...נחמדה מאוד-אבל בשורה תחתונה ,לא ממש סימנה לי את האור בקצה המנהרה...דיונים...כנסת....תקציבים...בלה בלה בלה ! אצל וויסמן ב"ברזילאי" זה טירוף!-עולה המון כסף ,עם מע"ם משהו כמו 27.000ש"ח !! על יום אשפוז וזריקה של בופרונורפין !!! "פנינה" על גבול השוד לאור יום !! יום שני אני פוגש מישהו בכפר סבא-דר. רזניק...זה כבר סביר מבחינת המחיר ,אבל אני רוצה לבדוק ב100% שמדובר בעניין מקצועי וללא סיכונים בריאותיים...3000ש"ח אני מוכן לנסות...אם גם מזה לא ייצא כלום-אז ברור לי שעד להודעה חדשה ,אני אמשיך עם האוקסיקונטין שלי !! האמת שזה ממש לא נורא-בוא ניראה את החצי כוס המלאה ...לוקח לי את הכאב ב100%...שלא נדבר על המצב רוח הטוב שלו...(את מחיכת מנדי??...)-אני עובד,עושה ספורט..בבית הכל פיקס-אשתי וארבעת הבנות המקסימות שלנו...אז מב אני בוחה !? מנדייייי יקרתי--אני שמח שאולי הכרתי אותך...ושיהיה לך רק אושר מנדי !!-וכמה שאפשר....חיוך ולהיות חזקה !....אהיה מאושר אם תכתבי לי כמה מילים ! ביי מנדי ושבת שלום ! ואני מחזיק לך אצבעות -את גיבורה ודוגמה לי ולכולם כאן !!

13/07/2007 | 18:10 | מאת: דניאלה

שלום רב, אומנם פנית למנדי, אך הרשיתי לעצמי להגיב גם כן, ואני מקווה שמקובל עליך הדבר. ראשית אני תוהה האם כאשר בנוכחות מינון לא גבוה של אוקסיקונטין, אשר לא גורם לתופעות לוואי, אין לך כלל כאב, ואתה בעל תפקוד נפלא -עובד ותחביבים, האם אתה בטוח באמת שאתה מעוניין לחדול לקחת את התרופה רק כדי לבחון את הגבולות ולראות האם הכאב חוזר? האם אתה מסתדר באותו האופן גם בלעדיה? נכון שזה יהיה נהדר אם יתגלה שאכן אינך זקוק לה, אך מה יקרה אם זה לא כך והמצב היציב בו היית יחמיר, שווה לסכן זאת?! שנית, איני יודעת באיזה אופו ניסית בעבר להפסיק את האוקסיקונטין, אך איני יודעת אם אתה מודע לכך שיש טבליות של 5 מג', אשר בעזרתן אתה יכול לבצע הפסקה ממש הדרגתית ואיטית.שבת שלום וכל טוב, דניאלה

15/07/2007 | 14:17 | מאת: מתיתיהו

אח שלי, אני לוקח מינון יותר גבוה והרבה שנים כבר ויצא לי להפסיק כמה פעמים ואני חייב להגיד לך שלא חייבים לעבור גמילה. הכי כדאי זה לרדת במינון בהדרגה או קצת פחות מומלץ על ידי הרופאים אבל יש לי גם חברים שעשו את זה ואני כמובן הרבה פעמים.. פשוט להפסיק וזהו. לחתוך. גג יום, יום וחצי הרגשת שפעת קלה וזהו ונגמר. סליחה שאני בוטה אבל רק לחשוב על לבלות בשירותים בלי "קריעת תחת" עושה לי חשק להפסיק כל פעם מחדש (-: בהצלחה גבר, מתיתיהו הגילעדי

15/07/2007 | 15:06 | מאת:

שלום רב לך, ראשית כל, המון תודה על כל המילים החמות - זה מרגש ומביך יחדיו.... ועכשיו לעניינו- א. כפי שכבר נאמר כאן, הכי טוב אם אתה באמת רוצה להפסיק או לרדת במינון של האוקסיקונטין, לעשות זאת בצורה מאוד הדרגתית בפיקוח רפואי. ידוע לי גם על מרפאות כאב בבתי חולים אשר מאשפזים אנשים הרוצים או שרופאים רוצים, לגמול אותם ממשככי כאבים ואפילו ניתן לחזור מכן למשככי כאבים אך בדרך כלל צריך מינון נמוך יותר כי הגוף "התנקה" מכל התרופות. רופא הכאב שסיפר לי על זה קרה לזה "DRUG HOLIDAY " וידוע לי שזה נעשה באשפוז. ייתכן שזה הסיוע שאתה צריך וזה ממומן, ככל הידוע לי, ע"י קופת החולים. ב. לעניין העקרוני - חשוב שתתייחס גם למקום של האוקסיקונטין בחייך: כיום אתה לוקח מינון יחסית נמוך של תרופה אשר מקנה לך למעשה את העצמאות שלך ומאפשרת לך לעבוד ולתפקד. חשוב שתשקול את כל הנתונים לפני שאתה מקבל החלטה וחשוב שתדע שהטיפול עליו סיפרתי לך איננו חוויה נעימה כלל וכלל ואתה צריך להיות מוכן לתהליך. אינני מביעה כאן את דעתי אם כדאי לך להפסיק ליטול תרופה זו או לאו כי זו צריכה להיות ההחלטה שלך. על מנת להקל עלייך בקבלת ההחלטות תשאל את עצמך שאלות כגון: איך אתפקד ללא תרופה זו? מה האופציות הטיפוליות במקום אוקסיקונטין אם אני לא מסתדר ללא תרופה כלשהי? האם הייתי מפסיק את התרופה אם זו הייתה תרופה למחלת לב?האם אני מוכן לתקופה קשה שאצטרך לעבור בשביל לנקות את הגוף מתרופה זו.... לאחר שתדון עם עצמך, וכמובן אם אתה מעוניין אז גם אם חברי הפורום הזה, תוכל וודאי להגיע להחלטה הנכונה לך. הרבה הצלחה ותרגיש טוב, מנדי