ראומטואיד ארטריטיס ובטל"א

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/01/2006 | 22:12 | מאת: מאי

מנדי שלום! שמחתי למצוא את הפורום הזה, בין השיטוטים ברשת בחיפוש אחר מזור/ עצות/ טיפים וכו' לבעייה שלי. אני סובלת מדלקת פרקים R,A שהתפרצה למעשה לאחר הלידה. יש לי כאבים בעיקר בידיים- אצבעות ומרפקים וכן בכפות רגליים וקרסול. קודם כל רציתי לשאול אם זה שכיח לחלות בדלקת פרקים אחרי לידה ואם זה קרה למישהי מהפורום אשמח לשמוע. בנוסף לכך אני מטופלת בפלקוויניל כרגע, והיות וזה לא מפיג את הכאבים, לקחתי השבוע זריקת קורטיזון בישבן (כדי להשפיע על כל מוקדי הכאב) ואני בעננים כרגע, הכאבים נעלמו ב90% . האם זה כ"כ לא בריא כמו שאומרים? שאלה אחרונה - פניתי לביטוח לאומי בתביעת קצבת נכות כללית, הייתי בוועדה 1, קיבלתי דחייה ולאחר ערעור הייתי בוועדה 2 ושוב קיבלתי דחייה. היה שם רופא אורטופד ורופא פנימאי -אונקולוג. האורטופד הניף את כל מפרקיי ממש באלימות וטען שהכל בסדר. השאלה האם זה בסדר שלא היה ראומטולוג ואם בכלל יש לי סיכוי מולם, כי כרגע נרשמו לי 28% נכות (גם בגלל תת פעילות של בלוטת התריס) וכדי לקבל קיצבה צריך 40% . תודה מראש וסליחה שההודעה ארוכה כ"כ יישר כח

11/01/2006 | 10:35 | מאת:

שלום לך מאי, אני מקווה שלא נאכזב אותך ושהפורום יהווה מקור תמיכה ומידע, אני מרגישה בכל זאת צורך להבהיר לך שאינני רופאה ולכן כל עצותיי הם במסגרת של עצה.המלצה אך לא מפי רופא אלא על סמך נסיוני הרב כחולה שלוש עשרה שנה וכמנהלת עמותה וקו פניות בנושאים אילו (ואין ספור כנסים רפואיים וכו'). לגבי עניין התפרצות המחלה לאחר הלידה, אני שמעתי על מקרים כאלה בעבר וכמו כן גם ידוע לי שנשים הסובלות מ- R.A זוכות להקלה בסימפטומים בתקופת ההריון. לגבי הפלקווניל -ממה שידוע לי התרופה הזו לא נועדה בראש ובראשונה לטפל בכאבים אלא לטפל בדלקתיות ובמחלת הפרקים עצמה ולכן זה טוב להשלים את הטיפול בחומרים נוגדי כאבים. לגבי זריקות הקורטיזון - זה אינו למעשה אנלגזיה, הסיבה שאת מקבלת הקלה בכאב לאחר הזריקה זה מכיוון שזה מפחית את הנפיחות וזה מוריד את הכאבים. זריקות הן פחות מזיקות מלקיחת כמויות גדולות של סטרואידים דרך הפה ללא ספק. עם זאת, לא ניתן לקבל אין סוף זריקות קורטיזון כי זה יכול לגרום נזק. לכן סביר להניח שלא נותנים לך מינונים גבוהים מדי על מנת שיכולו לחזור על הפעולה בעת הצורך. אם זכית לכך שאת מקבלת הקלה כל כך משמעותית בכאבים, אין ספק שבעתיד יהיה חכם לחזור על הטיפול הזה. צריך לחכות זמן מסוים עד שחוזרים על הזריקה ואי אפשר לחזור על זה אין ספור פעמים. החיובי בכל זה שהתרופה עזרה לך ואם היא עזרה בפעם הראשונה, היא מן הסתם תעזור גם בפעמים הבאות. לפעמים זה לא עוזר בפעם הראשונה ואז מנסים לכל היותר עוד פעם אחת. מזל שאין זה המצב אצלך ולכן אם וכאשר יחזרו הכאבים, את לא תרגישי כזו חסרת תקווה כי את תדעי שאת יכולה לחזור לרופא ולבקש זריקה נוספת. כמו כן, אם תהיה לך החמרה (אך נחזיק אצבעות שלא יקרה הדבר) את תוכלי לקבל זריקה מקומית למפרק הכואב. היתרון בדרך זו שזה רק נשאר באיזור המפרק ולא מתפשט בזרימת הדם -אם זאת, אין ספק שהרופא שלך צדק הפעם שהוא נתן לך את הזריקה בישבן על מנת להשפיע על כל המפרקים הכואבים. כולי תקווה שהזריקה תחזיק מעמד הרבה זמן ושתמשיכי להיות בעננים. לגבי ביטוח לאומי -הנושא מורכב ומכיוון שאני נכת צה"ל אני לא ממש בקיאה בכל אך אין ספק שמגיעים לך יותר אחוזים ממה שנתנו לך. כל הועדות הרפואיות האלו מתייחסות אלינו כאל פושעים שמנסים לסחוט את המדינה שלא בצדק. תזכרי שאת בסך הכל נלחמת עבור מה שמגיע לך ואסור לך לוותר כי זה מה שהם רוצים שתעשי. לפי ההגיון בהחלט היה אמור להיות ראומטולוג בוועדה מכייון שאת סובלת ממחלת פרקים. ביטוח לאומי טען בפני שהם גם נותנים אחוזי נכות על כאבים כרוניים כך שמגיע לך אחוזים גם על זה. רק בשביל לעודד אותך להמשיך -אני נלחמתי שנים עם משרד הביטחון אך בסופו של מערכה ארוכה -ניצחתי ולמרות שהם ערערו כל פעם -בסוף הערעור שלהם נדחה ואני זכיתי!!! תמשיכי לערער על הועדה ואני גם הייתי מעוררת את השאלה מדוע לא היה ראומטולוג בועדה שלך מכיוון שתחום המחלה שלך איננה אורטופדית אלא מפרקית. אנחנו כאן לשרותך... בתקווה שעזרתי אפילו במקצת...

11/01/2006 | 13:48 | מאת: מאי

תודה רבה על המענה!