הידבקויות

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

12/06/2007 | 11:02 | מאת: רוחמה

אמנדה וכל חברי הפורום שלום, מצבי הידרדר מאד מבחינת כאבים בכל הגוף, מבחינה מוטורית, וזאת כמובן גם מבחינה נפשית. בבדיקת ה-MRI האחרונה הסתבר שבמקום הניתוח שנעשה בחוט השדרה לפני כ-5 שנים נורצו הידבקויות שאותן צריך להפריד. מאחר שחוט השדרה כבר פגוע יתכן שהפגיעה כתוצאה מנתוח נוסף יחמיר את המצב לשמצב של המשך כאבים ריתוק לכסא גלגלים, והרע מכל לדעתי אי שליטה בסוגרים. הרופאים מודים כי אין להם ניסיון בנתוח מסובך כזה. ולכן אני מרגישה כשפן נסיונות. ביקרתי אצל מיטב הנוירוכרוגיים בנושא חוט שדרה והתשובה כמעט זהה. הם לא מבטיחים שיפור וכן יש סיכוי להחמר. איך מתמודדים אם אי שליטה בסוגרים, כאשר יושבים כל הזמן בכסא גלגים? האם למישהו יש נסיון בנושא או לפחות שמע על מקרה דומה. איך מתמודדים עם מצב כזה קשה כאשר הרופאים עצמם טוענים כי מעט מאד נתוחים כאלה מבוצעים בארץ ובעולם.. אני משתפת אותכם כי כולכם אוזן קשבת. תודה רוחמה

12/06/2007 | 12:02 | מאת:

רוחמה יקרה, קודם כל, צר לי כל כך לשמוע על ההתדרדרות וכל מה שעובר עלייך וליבי איתך! הנה דעתי הצנועה של "לא רופאה".... התופעה של הדבקויות באיזור שבו בוצע ניתוח הינה תופעה המתרחשת אחרי הרבה ניתוחים ובעיה שאני מכירה אישית היטב גם כן. ממה שידוע לי, כשמנסים להוציא הדבקויות, בדרך כלל רק נוצרים חדשים לאחר מכן כך שזה לא בהכרח פותר את הבעיה או לפחות לא בהכרח לאורך זמן. מעבר לכך, מחולים אחרים שפנו אלי ידוע לי שניתוחי הגב הנדירים יחסית אשר לא נעשים לעיתים קרובות בארץ, הם הרבה פעמים מתכון לכישלון, במיוחד כשמבצעים את זה כאן בארץ בגלל מיעוט הניסיון. שמעתי כמה סיפורי זוועות! כמובן שאין הכרח שזה יקרה לך אך אני מאמינה שצריך לדעת את כל הצדדים שבסיפור על מנת להגיע להחלטה מפוכחת ומכיוון שזה הגוף שלך, את זו שצריכה לקבל החלטה המבוססת על ידע רב ככל שניתן. האם שקלת נסיעה למומחה עולמי? בנוסף לכך, הכאבים בדרך כלל לא חולפים לאחר הניתוח ואף מחמירים בחלק מן המקרים. מעבר לכך, במקרים מורכבים של כאבים כרונים קשים וכו', ניתוחים כשלעצמם יכולים לעורר את כל מעגל הכאבים בגוף ולהחריף את כל הכאבים- במקום בעיקר ובכלל. כמובן שזו דעתי בלבד וכאמור, אינני רופאה כלל וכלל אך ביקשת דעות של אחרים, אז הנה שלי - דעה, אשר מבוססת לא רק על ניסיוני אלא על הקשבה לחולים רבים. שולחת לך חיבוק, מנדי

17/06/2007 | 15:16 | מאת: מירה בולבה

רוחמה שלום. אני מצטרפת לתשובה של מנדי בנושא ההידבקויות. זה דבר כמעט בלתי נמנע שיש הידבקויות לאחר ניתוחי גב, וגם לי נאמר על ידי הרופאים שאין שום טעם לנסות לעבור ניתוח לטיפול בהידבקויות כי זה רק יחמיר. כך שהייתי אומרת לך, לנסות לקבל עזרה נגד הכאבים ולא לנסות להחמיר אותם בניתוח אשר יגרום כנראה להידבקויות נוספות. אני יודעת שזו לא התשובה שהיית מייחלת אליה, אבל תשובה זו תימנע ממך מפח נפש עתידי. כל טוב - מירה בולבה

15/10/2007 | 10:44 | מאת: רוחמה

איך איך לא שמעתי בקולכן והלכתי לנתוח הזה .שכמו שהזהרתן אותי החמיר לאין ערוך את המצבי במקום להקל. לאחר הנתוח שהיה ביולי הועברתי לשיקום ברעות, הם הצליחו לשקם חלקית את התפקוד המוטוריץ\ אבל לא פתרו את בעית הכאבים שכעת בנוסף לכאבי גב התרכזו ברגלים ובעכוז. מס' ימים אחרי שחזרתי הבעית מהשיקום חשבתי שאני עצמאית אוכל לקום לשרותים ואז נפלתי ונחבלתי בכל חלקי גופי ובמיוחד כמובן הרגלים ובעיקר ברגל ימין. אין תרופה שלא ניסיתי לבד ובקומבינציות וכלום לא עוזר. מכיון שכך אני עוד יותר מוגבלת בתנועה, וכעת גם למרחקים קצרים עם הליכון בבית מוליכים אותי.ובמיטה אינני מוצאת מקום לאברים. לדברי הרופאים הדבר גורם לדיכאון וזאת מובן מאליו למרות שאני מטופלת בבונסרין עדיין אין בי החשק והרצון לפגוש אנשים, לקום בבוקר מהמיטה ובכלל לעשות כל דבר אפילו לקרוא עיתון. נכון לעכשיו מצבי נואש והולך ומחמיר יום יום . רופאה מקסימה ממרפאת כאב הרימה ידיים לאחר שנתנה לי אדולן כמוצא אחרון ןוגם הוא לא עזר. חבל חבל שלא שמעתי בקולכן אני מכה על חטא.