שרירי עורף וצוואר

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/11/2005 | 14:48 | מאת: אבי

שלום מיזה תקופה ארוכה שאני סובל משרירי צוואר ובמיוחד עורף שמכווצים בצורה כרונית הדבר מקשה עלי ביום יום יש לציין שזה מלווה בחוסר יציבות דבר שמשגע אותי לכעצמו עברתי המון בירורים בדיקות דם אאג אורטופד ממוחה מרי ראש מרי צוואר שהראה בלט דיסק אבל לא ניראה לי שכול התופעות הללו מהבלט כיווץ השרירים בעורף גורם לעורף להיות נוקשה מאוד ובהנעת הראש נשמעים רעשים קלקים כאילו שאני משחרר את השרירים בכוח בהרכנת הראש למספר דקות הכאבים בשרירי הצוואר והעורף מתגברים אני נורא מתוסכל קיבלתי מהרופא משפחה תרופה אלטרול אבל אני חושש לקחת מפני שז תרופה נגד דיכאון בכלל וחושש מאוד מתופעות לוואי שלה האים במקרה שלי כדאי לנסות לקחת את התרופה? והאים יש דרך אחרת לעזור למצב הבלתי ניסבל הזה? תודה מראש

29/11/2005 | 16:04 | מאת:

שלום לך אבי, כאבי שרירים יכולים להיות מאוד מציקים וכאובים והרבה פעמים גורמים גם לכאבי ראש. האם אתה סובל גם מכאבי ראש? בכל אופן יש לי כמה עצות פרקטיות: עצה ראשונה ופשוטה היא למרוח משחת וולטרן על כל האיזורים הכואבים והשרירים המכווצים (אפשר לקבל מרשם לזה בקופות החולים, למרות שהשם שונה זו אותה תרופה וזה הרבה יותר זול). זה אולי נשמע פתרון קל מדי אך אני יכולה להעיד בעצמי שאם מורחים כמות מספקת מספר פעמים ביום זה באמת יכול להקל במידה מסוימת. לגבי האלטרולט -חשוב מאוד שתבין שאומנם במקור התרופה הומצאה לטיפול בהפרעות כמו דיכאון אך אין זו הסיבה שהמליצו לך עליה והיא לא תפעל עליך כמו על אדם הסובל מדיכאון. המינון הוא גם שונה לגמרי. פשוט גילו שתרופות פסיכיאטריות מסוימות עובדות טוב מאוד על כאבים כרוניים. התופעות לוואי של תרופות אילו הן דומות לתופעות לוואי של כדורים אחרים נגד כאבים. תופעת לוואי ידועה של האלטרולט הינה יובש בפה אך נראה לי שעדיף לסבול מקצת יובש בפה מאשר לסבול מכאבים כל הזמן. אני הייתי ממליצה לך בהחלט לנסות את התרופה ותדע שעל מנת שתהיה לה השפעה אתה צריך לקחת את התרופה לתקופה משמעותית. זו איננה תרופת פלא ולכן אם מנסים, שווה לנסות כמו שצריך. גם אם תרופה זו לא תעזור, זו איננה סוף הדרך. ישנן תרופות רבות, לדוגמא, יש תרופות שמרגיעות את השרירים. בנוסף, הייתי ממליצה לך לנסות טיפולי פיזיוטרפיה במשך תקופה וכן מומלץ לשחות שחייה רגועה, במיוחד על הגב, על מנת לשחרר את השרירים. אני יכולה להגיד לך מנסיון אישי שכשאני במתח, עצבנית או לחוצה, השרירים בצוואר ובאיזור הכתפיים נהיים הרבה יותר מכווצים... אשמח לדעת מה תחליט לעשות ומה עוזר ולא עוזר. אם תרצה עוד עזרה, אנחנו כאן בשבילך.

29/11/2005 | 20:43 | מאת: גבי

תודה אני ינסה מה שאמרת תודה אתם עשר