"למנדי" בהמשך לשאלתי-אציין

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

25/05/2007 | 17:19 | מאת: ירון לוי

בס"ד שלום מנדי!! בהמשך לשאלתי בפורום,אציין חולשה קשה בשתי הרגליים,רעידות ברגל שמאל ללא שליטה, התכווצות,פשוט רודף אחר הכאב ומעסה כל מקום כואב. בניתוח ארטוסקופיה - נזק סחוסי דרגה שתיים{מה זה אומר?} אין לי יכולת לכופף אצבעות רגל ימין, ולהרים או להוריד כף רגל ימין, מתנצל על אריכות דבריי, אך מקווה להבנה מצידך, צפיפות עצם-אוסטואופורוזיס בגב{גילי 42} רנטגן ברך ימין-אוסטואופורוזיס מיפוי עצמות לפני שנה- תהליך דלקתי בקרסול ימין{יש קשר לנפיחות?} אורודינמיקה-חסימה קשה במוצא כיס השתן,ואי יציבות קלה באותו אזור אולטרסנד- כליה ימין קטנה,ואבן קטנה "מנדי"= האם את יכולה לעשות לי סדר בכל הבלגן? הרופאים משגעים אותי עם קובץ הכדורים, וכעת רוצים להשתיל משאבת מורפין בגב, האם זה יתן מענה? אשמח לשמוע הצעתך תודה מלב-ירון לוי 050-6341136

28/05/2007 | 13:16 | מאת:

הי ירון, חשוב לי רק להבהיר קודם כל שאינני רופאה ולמרות שצברתי הרבה ידע, אתה צריך לקחת את דברי בערבון מוגבל! ממה שאתה כותב ניתן לראות שהבעיות אינן רק כאב אלא גם נזק שנגרם לשלפוחית לדוג', ולידיעתך, אתה לא היחיד עם כאב כרוני שסובל מבעיות מסוג זה- תשאל את הרופא ממה זה נובע - האם אתה סובל מ NEUROGENIC BLADDER ? אני יודעת שהמילים הללו אינן אומרות לך דבר אך הסיבה שאני שואלת זה שאני מכירה היטב בעיה זו שיכולה להשפיע בדרכים שונות ואם תרצה הסבר - אתן בשמחה. לגבי האוסטיאופרוזיס - הרבה אנשים שסובלים מכאב כרוני סובלים גם מבעיה זו חלק רק באיזור הפגוע וחלק בכל הגוף, וחשוב לטפל בזה משום שזה יכול להוסיף לכאבים. האם אתה מקבל טיפול כלשהו לבעיה זו? ייתכן שכדי לך לפנות למומחה לאוסטיואפרוזיס. ידוע לי שבבית חולים הדסה הר הצופים יש מומחה נפלא בתחום ואני מניחה שבשאר בתי החולים הגדולים יש גם מומחה מסוג זה. לגבי הקרסול - אם אתה שואל אם יש קשר בין דלקת לבין נפיחות באיזור - תשבותי היא שאכן דלקות יכולות לגרום לנפיחות באיזור שבו קיים הדלקת. לגבי הכליה - האם יש לך כאבים? אבנים יכולים להופיע בכליות ויש אפשרות להוציא אותן אך כמובן אינני יכולה להגיד לך מה הטיפול שאתה צריך בעניין זה אך אם זה גורם לך לכאבים, חשוב לחזור למומחה ולנסות לפתור את הבעיה. אני מבינה מאוד את הבלבול שאתה חש כי יש לך מגוון בעיות ומן הסתם הכל מרגיש כמו בלאגן שאינך יכול לשלוט בו. הדבר הכי טוב זה לנסות לטפל בד בבד בכל בעיה בנפרד תוך כדי התייחסות לכך שייתכן קשר בין הדברים (כלומר חשוב לציין לרופאים את כלל הבעיות). אינני יודעת אם דבריי עוזרים להכניס קצת סדר לבלאגן אך אני מקווה שהועלתי, ולו במקצת. מנדי