crps

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

27/04/2007 | 09:29 | מאת: דבי

שלום! רציתי לדעת מה זה c r p s ? תודה דבי

28/04/2007 | 22:10 | מאת: נועה

CRPS או בתרגום העברי היא תסמונת הכאב הכרוני האזורי. זוהי תסמונת שהסימפטום העיקרי שלה הוא כאב בעוצמה גבוהה מאוד שנמשך כל הזמן. נוסף לכאב יש סימנים נוספים כמו בצקת, הזעת יתר וכו'. וכל זאת כתוצאה מפגיעה מסויימת במערכת העצבים. זוהי מחלה קשה, אך ניתן, ברוב המקרים, לצאת ממנה. אני מקווה שאת לא סובלת ממנה. ואם כן אל ייאוש, זהו לא גזר דין סופני, הדרך להחלמה לא פשוטה, אך אפשרית. שיהיה לך בהצלחה.

29/04/2007 | 18:36 | מאת: דניאלה

נועה שלום,אופטימיות זה תמיד טוב, אך הייתי שמחה לדעת על סמך מה את מבססת את האמירה הבטוחה שברוב המיקרים ניתן לצאת מ-CRPS ? זה אולי נכון בשלב החריף של המחלה אם תופסים אותה ממש מוקדם, או במס' החודשים הראשונים למחלה בלבד,אך לאחר יותר מכחצי שנה של מחלה, באמת שהייתי רוצה לדעת מהי הדרך שלך להחלמה, אולי נוכל ללמוד ממך. דניאלה

02/05/2007 | 14:54 | מאת:

דבי שלום, לידיעתך: CRPS היה ידוע עד לא מזמן כRSD- REFLEX SYMPATHETIC- DYSTROPHY וזה סוג של כאב נוירופטי מאוד, מאוד קשה וזה יכול להיות במפרק אחד אך יכול להיות גם במספר איזורים (כמו אצלי למשל). הסימפטומים אינם רק כאבים קשים בצורה של שריפה ו/או דקירות עזות או תיאורים דומים אלא יש רגישות עזה למגע עד כדי כך שהרוח קשה לשאת כמו כן יש שינוי צבע ועוד סימפטומים אחרים....