כאבי צוואר +בירכיים+גב תחתון+בעיות במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/03/2007 | 13:38 | מאת: דבי

שלום למנדי ולכל האנשים הסובלים כאבים!!! אני חושבת שזה נורא ואיום ליסבול כל הזמן כאבים ולחיות על תרופות שתופסים אותי הכאבים העזים אני פשוט ניכנסת לחרדות עם קשיי נשימה ולא יודעת מה לעשות עם עצמי.אני מרגישה שאני משתגעת ושואלת את עצמי מתי זה יפסק .די אני רוצה להיות בן אדם רגיל ללא כאבים אולי יש לכם איזה פיטרון . הלכתי למוממחים . והתושה תמיד הבעיות כל כך קשות שאפילו אי אפשר לנתח בשביל לתקן את הבעייות. אני עושה פיזיוטרפיה אבל אחרי הטיפול הכאבים יותר חזקים, ניסיתי דיקור ושיאצו אבל גם זה לא עזר אני מרגישה שאני נימצאת באיזה סייוט שפשוט לא ניגמר לי. מבקשת עצה טובה חשבתי לעצמי שאולי היתעמלות במים יכולים לעזור לי אם מישהו יודע היכן באזור תל - אביב אפשר לעשות פעילות כזאת אנא תיכתבו לי ואני אנסה לעשות את זה מנדי! אולי תעשי מיפגש עם כל האנשים שסובלים כאבים נוכל לעזור אחד לשני בתודה ורפואה שלמה דבי

11/03/2007 | 23:18 | מאת: דניאלה

דבי שלום,נכון זה לא פיקניק לחיות עם כאב, ולפעמים זה יכול להיות קשה למדי. זו התמודדות יומיומית,אך יש דרכים לחיות עם זה, לתפקד ואפילו להנות והשיג השגים מהחיים הללו. אולי זה לא מה שייחלנו עבור עצמנו, אבל החיים מזמנים לכל אחד מאיתנו דברים בדרך, לפעמים צפויים פחות לפעמים רצויים פחות, אבל אלו החיים שלנו וכעת נותר לעשות את המיטב. לסבול זה איום ונורא- אפשר להסתכל על החיים כך, ובכל התקף כאב להיכנס לפניקה רק מהחרדה ששוב הכאב יבוא, והרי אם זה דבר כה נורא, האם זה מפתיע שכה תיראי ממנו?! ואפשר לנסות לשנות השקפה, אם את הכאב אי אפשר, לפחות כיצד אנו מרגישים כלפיו, וזה המון. אם לא תראי בכאב את הדבר הכי נורא בחיים, אם תנסי להתחיל ללמוד לחיות איתו מעט יותר בדו קיום, כבר תרגישי יותר טוב. לא ניתן לנתק גוף ונפש ואם את חרדה או מדוכאת הכאב שלך יסלים לחליפין אם תמצאי מעט שלווה ורוגע, גם בגופך תחושי זאת-הן בכאב ובוודאי בקשיי הנשימה שנילווים להחמרות שלו. האם ניסית כשיש לך כאב וקשיי נשימה נילווים לעשות הרפייה /מדיטציה (על בסיס נשימות למשל,או ביופידבק) טכניקות הרפייה ודימיון מודרך בעלות יכולת רבה הן להרגיע והן לתת כלים לשיכוך כאב עצמי (כגון בהיפנוזה עצמית למשל) .ניתן ללמוד זאת אצל פסיכולוגים קליניים מוסמכים למשל, במירפאות כאב וכד'. כל טוב. דניאלה

12/03/2007 | 15:18 | מאת:

הי דבי, צר לי מאוד שאת מרגישה כל כך רע. זה בהחלט קשה מאוד לחיות כל הזמן עם כאבים קשים ואף אחד אינו רוצה בזה. לצערינו, זה חלק מהחיים שלנו ואין ברירה אלא למצוא דרכים לחיות עם זה. לדעתי, אם ישנן תרופות שעוזרות - מאוד חשוב לקחת אותן ולא כדאי להשקיע אנרגיות בלהתעצבן על התלות בתרופות כי בדיוק כמו שאדם שיש לו בעיות לב זקוק לתרופות כדי לחיות, כך מי שסובל מכאב רציני צריך את התרופות בשביל לתפקד וכדאי לנסות לראות את פני הדברים בצורה כזו, למרות שזה מאוד קשה לראות את הדברים בצורה הגיונית כששקועים בתוך מרה שהינה טבעית מאוד למצב. אני חושבת שכדאי לך לפנות לטיפול קבוע ומסודר במרפאת הכאב בתל השומר ולנסות מספר טיפולים, ע"פ הצעת המומחים. ידוע לי שניסית כבר המון דברים אך לפעמים שווה בכל זאת להתחיל מחדש והמרפאה בתל השומר הינה מרפאה מצוינת. מעבר לכך אני חושבת שכדאי לך לעבוד באופן קבוע עם פסיכולוג רפואי על מנת לעבוד ביחד על ההתמודדות היומיומית המתישה. אי אפשר לחיות עם כאבים מבלי שזה יפגע בנפש. בנוגע למפגשים - בשלב כלשהו אנחנו נארגן כנס לחולים אך כפי שידוע לך אנחנו מנהלים קבוצות שמרבית המשתתפים מרגישים שהיא מסייעת מאוד, כאשר מגיעים לכל חמשת המפגשים. מהפידבק של משתתפים הרושם שלנו הוא שיש הרבה כוח דווקא למפגש האינטימי ולא מפגש המוני. כאשר לכל הקבוצה או למרביתה יש רצון להמשך מעבר לכך - גם זה יכול להתרחש. בינתיים, שולחת לך חיבוק עידוד. מנדי

17/03/2007 | 20:04 | מאת: orgil

חבל על המילים