אלטרול ופלוטין לפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

09/03/2007 | 19:08 | מאת: גולדי

מנדי שלום, הנני אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה וסובלת מזה כ 5 שנים. המצב רק מחמיר בכל המובנים. קיבלתי ממרפאת כאב אלטרול 25מ"ג ואתמול נתן לי ראומטולוג לקחת FLUTINE 20 MG עם ELATROL 10 MG ראשית ברצוני לשאול אם שמעת ששילוב זה עוזר ומקל. וכמו כן האם ניתן עדיין לקחת ELATROL 25MG עם FLUTINE 20MG אשמח לתשובתך המהירה. שבת שלום ובבריאות טובה, גולדי

10/03/2007 | 17:58 | מאת:

הי לך, צר לי על כך שהמצב החמיר וכולי תקווה שהשילוב שהומלץ לך יקל עלייך אך גם אם שילוב זה לא יקל, אל תתייאשי כי ישנם עוד שילובים שונים ולעיתים לוקח הרבה זמן והרבה נסיונות עד שמוצאים משהו שמקל. חשוב גם להיות עם ציפיות ריאליות - למשל, לא להתאכזב עם אין הקלה טוטאלית כי למעשה כל הקלה הינו הישג, נכון? שם אחר לתרופה פלוטין זה פרוזאק - שם שוודאי מוכר לך יותר- אך חשוב לדעת שתרופות כמו פרוזאק התגלו כיעילות לטיפול בכאב כרוני ולא מתוך שיקול שכאב זו מחלה נפשית אלא התרכובת הכימית מן הסוג הזה יכולה להקל על כאב. ידוע לי שיש כל מיני שילובים כמו השילוב שציינת ובהחלט יכול להיות שזה יקל עלייך אך חשוב לדעת שתרופות מן הסוג הזה אינן גורמות להקלה מיידית וזה יכול לקחת שבוע- כמה שבועות עד שמרגישים הבדל. כמו כן, ישנם תופעות לוואי שחולפות כאשר הגוף מתרגל אך אם, לאחר שתתחילי את התרופות, תרגישי שינויים זה מאוד חשוב להודיע לרופא המטפל. אלטרולט גורם הרבה פעמים ליובש בפה ו/או טעם מתכתי בפה אז אם זה קורה לך, תנסי למצוא סוכריה או משהו שירכך קצת את הטעם. לשאלתך בעניין המינונים - חשוב שתדעי שאינני רופאה ועל כן אינני רוצה לענות בעניין של מינונים. בכלל, מאוד חשוב בטיפול בכאב לא לשנות את המינון שהרופא שלך,שמטפל בך המליץ מבלי להתייעץ עימו ועל כן אני ממליצה לך בחום לסמוך על הרופא ולשאול אותו את השאלה הזו. זה חשוב עוד יותר כאשר משלבים תרופות כי גם השילוב הינו גורם משפיע.