האם סימבלטה יכולה לעזור לכאב נוירופטי לא סוכרתי?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

26/02/2007 | 02:01 | מאת: סובלת עד מוות..........

אני סובלת מכאבי גב תחתון ובעיקר כאבי רגליים באופן אקוטי וכרוני פניתי לנוירולוג וביצעתי בדיקות מעמיקות כולל ct ו-emg שיצא תקין לחלוטין. המקור טרם הוברר. התחושה שלי בהתקף הכאב היא של כוויה ושריפה איומה בשוקיים בעיקר וכאבי גב חזקים המופיעים בהבזקים. זה תוקף אותי בפתאומיות ומסיח את דעתי ומשבש לי את המוח!!!!!!!! נוסף לכך אני סובלת מדיכאון מגורי הכוללים מחשבות אובדניות עם רפרטואר של מספר ניסיונות התאבדות. הפסיכיאטרית שלי המירה לי את התרופה הקודמת לסימבלטה- שהנה תרופה שאינה בסל ויקרה להחריד לחולי דיכאון. שאלתי: האם הסימבלטה שידועה כמשככת כאבים נוירופטיים אצל סוכרתיים ובהתוויה זו אף זוכים לסיבסודה הכמעט מלא מקופת החולים, האם היא יעילה אף לכאבים נוירופטים שונים שהמקור שלהם אינו סוכרתי??? כך אפתור 2 ציפורים במכה(דיכאון וכאבים כרונים) ואף אוכל לזכות ברכישת התרופה בעלות סבירה. מחכה לתשובה דחופה

26/02/2007 | 13:22 | מאת: דניאלה

שלום לך, הסימבלטה היא תרופה לכאב עיצבי. אומנם היא נרשמה בקו ראשון לכאבים של חולים סכרתיים, ולכאבים עיצביים ממקור אחר היא מאושרת רק בקו טיפול שני ומעלה, כלומר לאחר כישלון של לפחות תרופה אחת יעודית לכאב עיצבי ממשפחות כמו נוגדות דיכאון טריציקליות (למשל אלטרול,אנפרניל),או נוגדות פירכוסים(כמו טגרטול, נוירונטין),או תכשירים כקודאין (נדמה לי שזה גם ברשימה, לא בטוח). בכל אופן, התרופה הראתה יעילתו די טובה בכל סוגי הכאב העיצבי. מה שאת מתארת בהחלט יכול להעיד על כאבים ממקור כזה. אם כל זאת, לכל תרופה יש את טווח היעילות שלה, והדרך היחידה הוודאית היא בניסוי וטעייה, כי לא מה שעוזר לאחד בהכרח יועיל לשני, ולהפך. רבים, ללא סכרת, עם כאב כשלך, השיגו הקלה עם סימבלטה, מאידך- אחרים- לא. ללא לנסות, לא תדעי. בהצלחה.

27/02/2007 | 22:15 | מאת: ANGL

שלום קראתי את ההודעה האם כאב בגב התחתון מקרין על שניי הרגלים אועל רגל אחד בכל לשירוגין אם תעני על השאלה ואולי תרחיבי יותר מימתי את סובלת מהכאב בגב ומתי זה היתחיל למשוך את הרגל אולי אוכל לעזור ולהפחית את הכאב עד לסיום הסבל

06/03/2007 | 17:34 | מאת:

שלום לך, קודם כל, צר לי לשמוע על כל הסבל שלך - זה בהחלט לא פשוט להתמודד עם הכאבים עצמם ואם כל מה שמתלווה לזה, במיוחד כשהבעיות של ההתמודדות הופכות למצב אקוטי כמו שאת מתארת. סימבלטה היא אכן בהתוויה לחולים סכרתיים אך ישנם עוד תרופות שנועדות לכאב נויורופטי לא רק מסכרת ועל כן, ייתכן שכדאי לך לבקש מהרופא לנסות אחת מהן. גם פרגאבלין לדוגמא גילתה יעילות גם לטיפול בכאב נוירופטי והיא יכולה גם לסייע לאיזון מצבים כגון חרדה. בינתיים, תחזיקי מעמד ותזכרי שאת לא לבד. אנחנו פה איתך, מנדי