פגיעה בעצב בגובה L-5 דחוף!!!

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/12/2006 | 17:43 | מאת: שרון

בעקבות זריקת אפידורל בעמוד השדרה קבלתי גירוי חשמלי בירך האחורי של רגל ימין ומאז שנתיים אני דורך על העקב ברגל ימין והוא ישר צונח ( כלומר אני מסוגל להניע את הקרסול אבל לא לדרוך על העקב) בנוסף אני סובל מזרמים וכאבים לאורך הרגל. בבדיקת EMG שעשיתי בוולפסון אצל פרופ שדה ישנה פגיעה חלקית בעצב הסכיאטי מהעכוז כלפי מטה (לפני שנה וחצי). האם ניתן לשקם עצב סכיאטי? האם הוא גודל ומשתקם בעצמו? האם תוכלי להמליץ לי על רופא שיכול לטפל בי אני פשוט מיואש מתוסכל והכי גרוע בדיכאון תודה מראש

11/12/2006 | 13:33 | מאת:

שלום רב, כמישהי שגם סובלת מכאבים קשים בעצב הסכיאטי, אני יכולה לתאר לעצמי עד כמה את סובל ועד כמה אתה וודאי מרגיש שהכאב השתלט עליך. לפעמים עד כדי שאתה וודאי מרגיש שאתה משתגע - אבל, אתה לא משוגע וגם לא לבד!!! אין ספק שאתה במצב שבו הדבר החשוב ביותר הינו לטפל בכאב ולמצוא הקלה גדולה ככל שניתן כי ממה שאתה מתאר, יש כבר פגיעה ונזק לעצב כך שאי אפשר פשוט "לתקן" אותך כמו שהיית רוצה.... המיקוד שלך צריך להיות כרגע למצוא הקלה לכאבים כי הכאבים עצמם הם מה שמגבילים אותך ומקשים על התפקוד היומיומי ועל כן, בזה צריך להתמקד. האם אתה מקבל טיפול פיזיוטרפי? הידרוטרפיה? אם תציין היכן אתה גר, אשמח לכוון אותך למרפאת כאב טובה באיזורך על מנת שתקבל את הטיפול הטוב ביותר למצבך. הרופא המתאים לטפל בכאבים הינו מומחה לרפואת הכאב. מחכה לתשובתך על מנת שאוכל לכוון אותך להמשך הטיפול..... מנדי

11/12/2006 | 17:50 | מאת: שרון

היי מנדי רציתי לומר בנוסף כי בעקבות הפגיעה בעצב אני הולך לא מאוזן ויש לחץ עצום על הברכיים ויש לי בצקות ודלקות מעל הפיקה-אני כבר בקושי עומד על הרגליים. הכאבים הללו יותר בעייתים מהפגיעה בעצב. האם תוכלי לכוון אותי לרופא בתחום הברכיים שיוכל לטפל בדלקות שנוצרו לי כמוכן האם תוכלי להמליץ לי על רופא שינסה לשקם את העצב. עד שלא אנסה לפתור את הבעיה המוטורית אסבול מבעיות בברכיים וכד נ.ב :אני גר בת"א תודה מראש

18/12/2006 | 20:03 | מאת: אלה

היי שרון ב1999 תוך כדי לקיחת דם עורקית נפגע העצב האולנרי ביד ימין ממחט.מאז אני סובלת מכאבים בלתי פוסקים, זרמים ונמלים ועוד כל מיני. בקיצור, כמו אצלך רק ביד. אפשר להגיד שניסיתי כבר את הכל. לא רוצה לבאס אותך אבל שום דבר מכל מה שניסיתי לא עזר ורק נהיה יותר גרוע.העצב שלי עד עכשיו לא השתקם ואפילו לא מראה סימני השתקמות. ובנוסף לכל המצב הזה גרם לי לבעיות פסיכיאטריות. תנסה לפנות לנוירולוג(מומחה למחלות עצבים). אני אומנם לא רופאה אבל אני מתמצאת במה שיש לי. ולמה שיש לי יש שם מוגדר CRPS סוג 2.ולפי מה שאתה מתאר, נראה לי שאתה סובל מאותו הדבר. ממליצה לך מאוד לתבוע את המוסד האחראי על הפגיעה שלך.זה מה שאני עשיתי.

19/12/2006 | 07:36 | מאת: שרון

איזה סוג טיפולים עשית? אגב הבעיה של הכאב היא משנית לבעיה המוטורית שבה אני לא יכול לדרוך על העקב ולכן גם הברכיים כואבות לי מאד וגם ההליכה בעייתית מאד!! אודה לך אם תעדכני אותי בקשר לטיפולים או רופאים שניסית תודה