ברכות לפתיחת הפורום

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

27/11/2005 | 16:04 | מאת: ראשונה

איזה כייף אני ראשונה מקווה שאף אחד לא ישיג אותי ואזכה בכבוד. ולשאלתי. אני בת חמישים ושתיים. סובלת מילדות מכאב ראש. כל יום ולוקחת בין 2 (מינמום) ל10 כדורים ליום. (במקרה קיצוני כמובן) ככה כל החיים שלי. בעבר סבלתי גם ממגרנות אבל עם הגיל הן פחתו. כאב הראש שלי הוא חלק ממני ואני חייה איתו די בשלום. כבר התרגלתי. אני דואגת יותר לכליות ולכבד שלי. אני מבינה שמהכאב ראש הזה כבר לא אמות. עובדה שהוא איתי מתחילת גיל ההתבגרות (ואכן עם הפסקת המחזור עוצמת הכאבים קצת ירדה ואני נזקקת פחות לכדורים) מה אני יכולה לעשות כדי לא לגרום נזק לכבד ולכליות. איזה כדורים עדיפים. תודה וסליחה על הארכנות.

27/11/2005 | 16:27 | מאת:

שלום רב לך ראשונה, תודה על האיחולים. לגבי כאבי הראש שלך- אכן כמות התרופות שאת לוקחת ושלקחת לאורך השנים יכולה לגרום כתופעת לוואי לנזקים בכבד ובכליות. עשית בדיקות דם? כיום, ישנם תרופות ספציפיות לכאבי ראש וכתוצאה מהטיפול הממוקד, נדרשת כמות פחותה של תרופות. איזה תרופה את נוטלת? במקום לזרוק לך אין ספור שמות של תרופות הייתי ממליצה לך לקבל טיפול בהתאמה אישית. כיום יודעים שלא כל תרופה עוזרת לכולם. רופא צריך לשמוע ממך על הסימפטומים הייחודיים שלך. האם ניגשת אי פעם למרפאת כאב? ישנן שתי אופציות: מרפאת כאב המטפלת בכל נושאי הכאב וכן ישנם בתי חולים שבהם יש התמחות בכאבי ראש. לדוג' בהדסה עין כרם במחלקה לאבחון פה ולסת יש להם מרפאת כאב והם מבינים היטב בכאבי ראש. ישנם גם מחלקות מיוחדות רק לכאבי ראש. אם תקראי באתר זה תראי שמה של נוירולוגית מבית חולים מאיר, מנהלת מחלקה לכאבי ראש. אומנם חשוב לחיות למרות הכאבים ולכן הגישה שלך חיובית ורק עוזרת לך להמשיך הלאה אך זה לא אומר שאת צריכה פשוט לסבול ללא צורך-ניתן לפחות להקל עליך במקצת. אם תרצי עוד מידע-אשמח לתת לך. מקווה שעזרתי לך

29/11/2005 | 22:20 | מאת: נ

הי גם אני סובלת מכאבי ראש אינסופיים.גם אני מתקרבת לגיל 52.כאב הראש שלי ענה יותר להגדרת כאב ראש כרוני ועבר בדרך כלל עם לקיחת כדורי אקסדרין אותם רכשתי בארה"ב בבתי המרקחת. לאחרונה השתנו אופיים של כאבי הראש ובאופן מפתיע כשאני מנסה לקחת משכחי כאבים-אקסדרין אקמול אדוויל וכו' הכאב דווקא מתגבר ובכלל נראה לי שכעת הכאבים עונים יותר להגדרת מיגרנה. לאחרונה הייתי בטיול בחו"ל וחטפתי כאב ראש-מיגרנה 10 ימים רצופים. בחודשים האחרונים אני לוקחת על בסיס יומי לופרסור-כדור להורדת לחץ דם -בינתיים הפחית הכדור את כאבי הראש מרמה יומיומית לאחת לשבועיים (חוץ מהטיול)אבל כאשר אני מקבלת כאב ראש אין כדור שיכול לגרום לו לעבור. קבעתי תור למומחה לכאב ראש -ד"ר קוריצקי.(על סמך כתבותיו בעיתון)אשמח לקבל פידבק אם אכן הוא מטפל היטב והאם הוא אמפטי?

30/11/2005 | 12:37 | מאת:

שלום רב, ד"ר קוריצקי הוא בהחלט המומחה לכאבי ראש ומיגרנות בארץ. הוא מרצה גם בכנסים בינלאומיים ובאמת בקיא גם בכל המחקרים החדישים ובכל התרופות החדישות. הוא מתאים את הטיפול ספציפית לאדם ולסימפטומים הייחודיים שלו. אני יכולה להעיד בעצמי שהייתי אצלו שהוא רופא מצוין. אני גם מכירה אותו במבחינה מקצועית ויכולה להעיד שהוא בהחלט נוטה להיות אמפטי ובאמת מבין את הקשיים בלחיות עם כאבים כרוניים. הוא אדם טוב... עשית לדעתי את ההחלטה הנכונה, תפני אליו בהקדם.