גוש בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/06/2001 | 10:20 | מאת: שרה

לאחר הוצאת הגוש בשד, נתקבלה תשובה פתולוגית שאינה מובנת לי ואשמח באם תעזרו לי ותסבירו לי את התשובה וכן האם הגוש היה ממאיר? ומדוע הניתוח נעשה כה בדחיפות (לאחר יומיים של איבחון הגוש). התשובה היא: בדיקה מאקרוסקופית: קטע רקמת שד גמיש גבשושי בממדים 1.8X1.5X1 ס"מ, בחתך לבן מגורגר. בדיקה מיקרוסקופית ואבחנה: PHYLLODES TUMOR (CYSTOSARCOMA PHYLLODES) OF LOW GRADE MALIGNANCY (BORDERLINE). STROMAL COMPONET SHOWS 2-3 MITOTIC FIGURES IN 10 HIGH POWER FIELDS. NO SIGNS OF INVASION SEEN. THE TUMOR IS COMPLETELE EXCISED, BUT IN SOME PLACES IT IS VERY CLOSE TO STAINED MARGINS, לאחר הוצאת הגוש הנ"ל בוצע לי ניתוח נוסף לצורך ניקוי מסביב לגוש שמא נשאר חלקים של הגוש בשד. אודה לכם מראש על תשובתכם המפורטת. שרה

24/06/2001 | 14:44 | מאת: דר' בן אהרון

שרה שלום, האם נעשתה ביופסיית מחט לאיבחון היסטולוגי- פתולוגי של הגוש טרם הניתוח? מימדי הכריתה של הגוש מלמדים על גוש קטן. באיזורים מסוימים הגידול קרוב לגבולות החתך. מדובר בגידול שאפיונו הביולוגי שפיר. הגידול אינו שולח גרורות, אך נוטה לחזרה מקומית הטיפול היחידי הוא כריתת הגוש, סמיכות שולי הכריתה לגוש יכול להגדיל את הסיכוי לחזרה מקומית ולכן המנתח מבקש להרחיב את איזור הכריתה הראשונית. מהן תוצאותיו של הניתוח הנוסף? הדחיפות לניתוח היא יחסית ולא במובן הרפואי, כאשר מוחלט על הסרת נגע בשד רצוי שהניתוח יתבצע בהקדם האפשרי על מנת להפחית את הדאגה הנלווית באי ודאות. בברכה,

24/06/2001 | 19:03 | מאת: שרה

תודה לתשובתך המהירה והמפורטת. לשאלתך האם נעשתה ביופסיית מחט לפני הניתוח ?, הרופא טען שאין צורך בבדיקה זו מחשש לפריצת תאים ממאירים מחוץ לגוש במידה והגוש ממאיר. תשובת בדיקה המיקרוסקופית לאחר ההרחבה היתה: SECTIONS SHOW BREAST TISSUE WITH AREAS OF FIBROSIS, INFLAMMATION AND FOREIGN BODY REACTION. OTHER AREAS SHOW FIBROCYSTIC CHANGES, INCLUDING APOCRINE METAPLASIA. NO RESIDUAL PHYLLODES TUMOR FOUND. שוב תודה על תשובתך. שרה

02/07/2001 | 13:27 | מאת: ד"ר בן-אהרן

שרה שלום, למיטב ידיעתי לא הוכח "פיזור" של תאים בעקבות ביופסית מחט למטרת איבחון שיטה זו נהוגה במרבית המרכזים העוסקים ברפואת השד. שיטה זו נבחנה ונבחנת באופן מעשי. הניתוח הנוסף העלה כי אין שייר של תאי גידול. הממצאים הפתולוגיים האחרים שציינת מתיחסים לשינויים היסטופתולוגיים טבים ברקמת השד, ואין להם משמעות קלינית. בברכה,

מנהל פורום סרטן השד