קצת הבהרות בנוגע לאמא.האם יש סרטן שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/12/2016 | 22:46 | מאת: אפי

שלום אמי בת 72,הלכה לעשות ממוגרפיה שיגרתית,ובה יצא אסימטריה פוקאלית במיקום פנימי תחתון של שד ימין שפורש כחשוד בהגדלה שבוצעה בהמשך.השד פיברו גלנדולרי בעיקרו.סונר שמאיין הדגים גוש בשעה 5 במרחק 3 סמ מהפיטמה בגודל 7 ממ חשוד חלקו ציסטי ללא לימפאדונפתיה אקסילרית.בביופסיה שבוצעה הודגם כי מדובר על ca papillary solid עם מוקדי Dcis אינדקס רצפטורים לאסטרוגן 2.1 לפרוגסטרון 1.לא נמצא חדירה משמעותית. דרוש mri להערכת היקף מחלה ושלילת מוקדיפ אחרים מפני שהשד צפוף. השאלות שלי הן: האם ניתן לאמר ממה שקראת כי אמא שלי חולה בסרטן השד? חלק מהרופאים שראינו אמרו שהניתוח להוצאת הגוש דחוף וחלק אמרו שלא,עדיין לא היינו אצל אןנקולוג.מניחה שאחרי הmri. האם לאור מה שקראת הגוש מפושט או עלול להתפשט?(גרורות) באיזו דרגה המחלה של אמא?דרגה התחלתית? האם במקרים כאלו נדרש כימו לאחר ניתוח? מה סיכויי ההחלמה ממצב כזה? האם לאחר הmri תצטרך שוב ביןפסיה? אני שואלת את כל זה כי הרופאים לא נותנים לנו מענה ראוי לשאלותינו במרפאות. תודה מראש

16/12/2016 | 09:56 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב לפי מה שמתואר מדובר במוקד קטן של סרטן שד( שלב התחלתי) עם מאפיינים ביולוגיים טובים- גם סוג של גידול papillary carcinoma גם רצפטורים הורמונלים חיוביים. במידה ובMRI שדיים לא יהיה מוקדים נוספים - אין צורך בביופסיה נוספת. הטיפול במצב הוא בדרך כלל ניתוח של הסרת גוש ובדיקת בלוטות הזקיף בבית השחי. לפי תוצאות של הניתוח אפשר לקבוע סופי שלב של המחלה וצורך בטיפול משלים בברכה

מנהל פורום סרטן השד