גבר נשא BRCA - מעקב יעיל

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/07/2016 | 10:51 | מאת: נשא BRCA

שלום, איפה אפשר לעשות מעקב יעיל- מבחינת בדיקות- אצל גבר נשא BRCA? באין אפשרות לבצע ממוגרפיה, וכאשר ה-US נחשב לבדיקה לא מספיק אמינה, איך כן אפשר לעקוב ביעילות? ואיפה? תודה

07/08/2016 | 19:25 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

שלום נשא, בעקרון ההמלצה הרשמית היא מעקב כירורג שד אחת לחצי שנה עד שנה. בפועל, אפשר אחרי כמה פגישות עם הכירורג ללמוד את השיטה של בדיקה עצמית ולבצע אותה מדי כמה חודשים. אם אתה לא בטוח בבדיקה עצמית, אפשר גם להגיע לכירורג כל חצי שנה - או במסגרת קופת חולים, או במסגרת מרפאות שד בבתי חולים. כמו כן קיימת המלצה למעקב אורולוג לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית. במידה ויש רקע של סרטן לבלב, כדאי גם להתייעץ עם גסטרואנטרולוג לגבי אופן ותדירות מעקב (אין הנחיות חד-משמעיות לגבי יעילות מעקב לסרטן לבלב). וכמובן לבצע בדיקות סקר כמומלץ באוכלוסייה, שמעבר לנ"ל כוללות גם קולונוסקופיה מגיל 50. אם יש שומות על עור בהיר, יש מקום גם למעקב רופא עור.

מנהל פורום סרטן השד