גוש "שהתפזר" בביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

31/12/2015 | 10:50 | מאת: דובשנית

אני בת 40, לאימי היה סרטן השד בגיל 40 ועברה כריתת שד. לאור ההיסטוריה ביצעתי ממוגרפיה שהראתה שד סמיך וצפוף ולכן עשיתי אולטרסאונד ושם אובחן גוש סולידי היפואקוגני בעל גבולות ברורים 1 ס"מ - BIRADS3 אתמול ביצעתי ביופסיה של הגוש תחת אולטרסאונד. הגוש היה מאד חמקמק והיה קשה לרופאה ל"תפוס אותו" לבסוף היא הצליחה לקחת דגימה ובסוף היא אמרה לי שהגוש "התפזר" כלומר התפוצץ בתוך השד. מה זה אומר? האם זה יכול להעיד שהגוש שאובחן הוא בעצם ציסטה? מה המשמעות של זה? הוא לא ישנו יותר?

05/01/2016 | 15:59 | מאת: ד"ר עודד אולשה

דובשנית שלום. אכן יכול הליות שמדובר בציסטה אם כי השאלה צריכה להיות מופנית למי שביצע את הבדיקה ו/אן מח ששלח אותך לבדיקה. יתכן ויהיה צורך בבדיקה חוזרת כדי לדעת בוודאות אם הגוש "התפזר" או נעלם, או שעדיין ישנו. בברכה, דר אולשה

מנהל פורום סרטן השד