נפיחות כתוצאת טיפול כימותרפי בטקסוטר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/12/2015 | 19:44 | מאת: Alona

שלום רב, אימי סיימה טיפולי כימותרפיה לפני שלושה שבועות. הכימותרפיה כללה טקסוטר קרבופלטין הרצפטין. היא סובלת מנפיחות דיי משמעותית בקרסוליים/ ברכיים. הבנו שזו תופעת לוואי של טקסוטר . האם זו תופעה אשר חולפת בסופו של דבר? למישהו מהנמצאים מוכרת התופעה? וכיצד ניתן להקל ? תודה מראש על המענה.

27/12/2015 | 19:07 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

אלונה שלום, אכן הטקסוטר עלול לגרום לצבירת נוזלים, אך יכולים להיות גם גורמים נוספים. יש לגשת בהקדם לבדיקה אצל האונקולוג, וכמובן יש להקפיד על ביצוע אקו לב- ועמו לגשת לאונקולוג. כמובן שאם יש תופעות נוספות כמו קוצר נשימה ודברים דומים- כדאי להקדים את הביקור אצל הרופא. בהצלחה!

מנהל פורום סרטן השד