שאלות לגביי סיכויי החלמה.

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/12/2015 | 11:02 | מאת: נמו

גילו שלאמא שלי יש את הסרטן השד השכיח מסוג קרצינומה, דרגה 2. נאמר לאמא שלי שסיכויי ההחלמה הם מעל 90% (אני קראתי 93%). בכל זאת ביקשו ממנה לבצע CT או משהו בשביל לסרוק את כל הגוף. 1. מה הסיכוי שבסריקה זאת ימצאו גרורות בכל הגוף הוא נזק שהוא בילתי הפיך? האם זה סיכוי אפסי לחלוטין? 2. למה סיכויי ההחלמה הם "רק" 90-93%? למה לא 99+%? איזה תרחישים יכולים להיות כך שהטיפולים לא יצליחו? מה יקרה? תודה רבה!

21/12/2015 | 17:18 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

לפונה שלום סיכויי ההחלמה מוגדרים כסביב ה-90% , נתון זה מתייחס לסיכון למות מסרטן השד בהמשך החיים עקב חזרתו לאחר הטיפולים במהלך תקופת המעקב. כאמור סיכון זה הוא סביב 10%. בדיקת ה-CT שהתבקשה לבצע כעת, תפקידה לשלול נוכחות גרורות כעת, בזמן האבחון וזה כלל אינו קשור לסיכון לחזרת המחלה. במידה שיש גרורות הטיפול הוא תרופתי בלבד ואין ניתוח או טיפול קרינתי . ה-CT חשוב על מנת למנוע טיפולים מיותרים גם אם הסיכוי לכך נמוך.

21/12/2015 | 20:31 | מאת: נמו

אז בעצם יש סיכuי שהמחלה תחזור אבל בצורה שונה של גרורות שלא ניתנת לטיפול שיביא להחלמה? לא ייתכן שהיא שוב תחזור לפי שלב 1 שלך 2 שלב 3 וכו שאז ניתן לעשות עוד קריטה וטיפול? האם במידה וכורתים את כל השד למשל זה יכול להוריד מסיכוי זה (ולשפר את הסיוכי לחיות)? איך פתאום הוא יכול לחזור כגרורות כאשר בשביל שהוא יתפשט בכל הגוף הוא צריך לעשות דרך כלשהי לדם? תודה!!

מנהל פורום סרטן השד