הקרנות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/11/2015 | 20:55 | מאת: שירה

צוות האתר ערב טוב, אני מעוניינת לדעת באילו מקרים נוהגים לתת הקרנות לחולה צעירה לאחר כריתה מלאה, גידול מולטיפוקאלי (הגדול ביותר - 2.5 ס"מ) grade 2. תודה רבה.

04/12/2015 | 12:38 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

שירה שלום יש מספר מחקרים בנושא וההנחיות יכולות להיות מעט שונות בין המרכזים השונים. בכל מקרה בדרך כלל מקובל אם הגידול היה מעל 5 סמ או שהיו יותר מ-3 בלוטות מעורבות בבית השחי סיבה נוספת יכולה להיות ששולי הניתוח (המרחק בין הגידול שנכרת לקצה הפרפרט הפתולוגי) היו מאד מאד קרובים או מעורבים או לא וודאיים מסיבה כלשהי.

מנהל פורום סרטן השד