ממוגרפיה תלת מימדית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/10/2015 | 11:16 | מאת: חיה

אני צעירה בת 33. חליתי בגיל 30 עם סרטן שד דרגה 2b שפלש גם לשלש לימפות (אחת מהם היתה פרוצה). עברתי כריתה חד צדדית, dose dense act, והקרנות. ראיתי עכשיו שבית חולים באזור שלי (שאני לא מטופלת בו) מציע ממוגרפיה תלת מימדית. האם היא יותר יעילה ממוגרפיה דיגיטלית רגילה? באיזה מהם יש יותר קרינה?

22/10/2015 | 18:24 | מאת: חיה

עוד שאלה- האם בשערי צדק יש ממוגרפיה תלת מימדית (הבנתי שקוראים לזה טומוסינטזיס)? הבנתי שיש בהדסה והלאה אבל אני לא מצליחה להבין אם זה גם בשערי צדק. התקשרתי לשאול והמזכירה שם לא ידעה על מה אני מדברת.

02/11/2015 | 23:06 | מאת: ד"ר עודד אולשה

חיה שלום, יש ממצאים שנראים יותר בקלות בממוגרפיה תלת מימדית אך יש גם מצבים בהם ממוגרפיה דיגיטלית יותר יעילה. יתכן שבידי רנטגנולוג ים מסויימים השילוב בין ממוגרפיה דיגיטלית יחד עם אולטרה סאונד יותר יעיל מממוגרפיה תלת מימדית. מינון הקרינה בממוגרפיה תלת מימדית גבוה יותר מממוגרפי דיגיטלית. בברכה, דר אולשה

מנהל פורום סרטן השד