סרטן שד טיפול מניעתי EVISTA במקום FEMARA

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/08/2015 | 22:37 | מאת: תמר

עקב סרטן שד ,עברתי ניתוח חלקי והקרנות ומטופלת מאז הגילוי כשנתיים ב FEMARA שהצליחה להעלים את הגידול , אך החריפה את בעיית דילול העצם מממנה אני סובלת. הוצע לי להחליף את הטיפול ל EVISTA האם הטיפול יעיל גם למניעת חזרת הסרטן באותה יעילות כמו ה FEMARA ?

27/08/2015 | 19:36 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

הניתוח הוא שהעלים את הגידול והפמרה נלקחת כטיפול מניעתי- אם הבנתי נכון. במידה שכך- בהחלט ניתן להחליף לטמוקסיפן, היעילות דומה ואין פגיעה בצפיפות העצם (אוויסטה -קרוב משפחה לטמוקסיפן, אז למה לא ללכת על מה שמקובל ומבוסס יותר?)

מנהל פורום סרטן השד