הרדמויות בגפיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/07/2015 | 06:37 | מאת: טל

שלום רב אני לוקחת 20 מג טומוקסיפן בבוקר מזה יותר משנה וחצי אחרי למפקטומי וכן 2מג מלטונין בערב בשל ביות הרדמות כרוניות כמעט סובלת לאחרונה מתחושות עיקצוץ והרדמות קשות בכפות הידיים וברגליים בפרט לפני השינה ובקימה לעמידה משכיבה ומישיבה וכן במספר אצבעות בשתי הידיים עד שעומדת בפני ניתוח שחרור התעלה הקרפלית ביד ימין. ברצוני לדעת עד כמה אפשר לייחס את הבעיה לטמוקסיפן? והאם כדאי לנסות להפסיק ליטול אותו כדי לבחון את העניין?. עשיתי בדיקות דם לבדיקת תפקוד בלוטת התריס שיכול לפי מה שקראתי באינטרנט להקשר לנימולים שתארתי אך אין לי עדיין תוצאות בזמן כתיבת השאלה.ברצוני לציין שהרגליים באיזור הקרסוליים נראים נפוחים מעט. אודה לתשובה מעמיקה אך מהירה ככל שניתן יום טוב בברכה טלי

05/08/2015 | 02:52 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום טל, 1. לגבי ההרדמות בכםות הידיים והרגליים וה-carpal tunnel syndrom בכפות הידיים - אלה אינן תופעות לוואי מקובלות של טמוקסיפן ולא הייתי מייחסת אותן לתרופה. 2. לגבי נפיחות בקרסוליים - טמוקסיפן לעיתים גורם להצטברות נוזלים, לרוב קלה מאד. יכולות להיות גם סיבות אחרות. 3. לא הייתי מציעה להפסיק את הטמוקסיפן ללא התייעצות עם האונקולוג המטפל מאחר שהטיפול בטמוקסיפן בעל חשיבות רבה מאד. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד