ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/06/2015 | 06:50 | מאת: חן

שלום רב, אני בת 30. אחותי הגדולה (חצי אחות - ביתו של אבי) חלתה בסרטן שד דו צדדי בגיל 30. סבתי מצד אביה חלתה בסרטן הלבלב. נבדקתי בבדיקה גנטית ולא נמצאה מוטציה ידועה. למרות זאת, הוגדרתי בסיכון גבוה לחלות ונבנתה לי תוכנית מעקב הכוללת ממוגרפיה אחת לשנה. אני תוהה האם הבדיקה עצמה למשך שנים כה רבות לא מסכנת אותי? מתלבטת מה לעשות... חן

02/07/2015 | 19:56 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לחן שלום לא צינת את מוצאו של אביך ולא האם עשית בדיקת רצף או רק מוטציות ישראליות בדיקת מעקב שלך בגיל 30 צריכה עד גיל 40 לכלול MRI שד ומגיל 40 גם ממוגרפיה כל שנה בברכה

02/07/2015 | 20:53 | מאת: חן

שלום פרופ' שניבאום, מוצאו של אבי אשכנזי ברובו (אבל סבתו היתה מספרד). נבדקו רק המוטציות השכיחות ולא נעשתה בדיקת רצף. בהמלצה של הייעוץ הגנטי הומלץ על בידקת MRI אחת לשנה וממוגרפיה אחת לשנה, אבל קופת החולים מקשה מאד לקבל את האישור ל-MRI היות וטוענת כי היות ולא נמצאה מוטציה גנטית אינני זכאית לבדיקה. בינתיים כבר עשו לי ממוגרפיה אחת (במנח אחד), אבל אני חוששת להמשיך בזה...

מנהל פורום סרטן השד