טיפול הומיאופתי - לד'ר בר סלע

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/06/2015 | 15:03 | מאת: שיר

שלום, בעקבות טיפולים כימו' בסרטן שד עם גרורות בעצמות ובכבד אני סובלת מנשירת ציפורניים ופטריות בציפורניים בידיים וברגליים (קנדידה ועוד). הוצע לי לנסות טיפול הומיאופתי. האם זה יכול להועיל? תודה

23/06/2015 | 06:12 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

יני בטוח שאכן מדובר בפטרת ציפורניים. חלק מהתרופות הכימותרפיות דוגמת טקסוטר גורמות להרס הציפורניים ולנשירתם ולמראה דומה לפטרת. הדבר חולף ונבנת ציפור חדשה לאחר שמפסיקים את התרופה. לגבי קנדידה לפעמים עוזרלהפסיק לאכול מזון עם שמרים- לחמים שונים וכו. טיפול הומאופטי יכול לעזור באופן כללי- אך נראה לי שהסיכוי לכך קטן כשאת בתוך טיפולים כימותרפיים.

מנהל פורום סרטן השד