טיפול בעקבות ניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/05/2015 | 13:20 | מאת: אני

שלום, אני בת 38 ועברתי כריתת שד בעקבות גידול שנמצא. במהלך הניתוח הוצאו 5 בלוטות, 3 נקיות לחלוטין, באחת מיקרומטסטזה ובשניה תאים. אסטרוגן ופרוג' גבוה, הר2 שלישי. רציתי לשאול האם נהוג היום בכל מקרה להמליץ על כימו במצב של בלוטות נגועות, או שזה תלוי גם בפרמטרים אחרים? תודה א.

01/06/2015 | 20:54 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לאני שלום מכיון שאת בת 38 אני מניח שיש לך עדין וסת במצב זה עם בלוטות נגועות נהוג לתת כמוטרפיה לא ברור גודל הגרורה מיקרו מטהסטזה היא גרורה עד 2 ממ\ במידה שהיא מעל מספר זה ההגדרה היא מקרומטהסטזה במידה שאכן מדובר במיקרו מטטהסטזה ניתן לבצע בדיקת ONCOTYPE שהיא ממומנת במקרה שכזה על ידי חלק מקופות החולים לכן חשובה גודל הגרורה בברכה

02/06/2015 | 07:07 | מאת: א.

בוקר טוב, המון תודה על התשובה! גודל המיקרומטסטזה הוא 0.55 ממ. גודל הגידול 1.5 סמ קוטר מירבי, הכריתה הייתה מניעתית. אז בעצם כדאי לי לבצע אונקוטייפ? תודה א.

מנהל פורום סרטן השד