האם אפשר לעזור לי להבין משהו גורלי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/04/2015 | 18:24 | מאת: רחל

למה הכוונה ש"אישה שאינה נשאית(BRCA) אבל לא נבדקה מי שחלתה בסרטן במשפחה שלה , היא עדיין בסיכון גבוה לפתח סרטן במבוסס על הסיפור המשפחתי" ? (לא הרופאים מהפורום אמרו זאת) הרי אם היא לא נשאית עפ"י בדיקת דם אז איך יתכן שהיא תפתח סרטן אם זה גנטי? תודה.

02/05/2015 | 00:00 | מאת: ד"ר עודד אולשה

רחל שלום, מסתבר שרוב המקרים של סרטן שד אינם תוצאה של נשאות מוטציה (BRCA או אחרות). ניתן לראות שכיחות יתר של סרטן שד אצל נשים עם קרובות משפחה שסבלו מסרטן שד בעבר. לכן ישנם הרבה יותר מקרים של סרטן שד ספורדי (לא גנטי) אצל נשים עם רובות משפחה שסבלו מסרטן שד לעומת נשים בלי קרובות משפחה כאלה. מובן מאליו שרואים סרטן שד גם אצל נשים בלי שום סיפור משפחתי אך בשיעור קטן יותר. מאידך סרטן שד יתפתח אצל רוב הנשים עם מוטציה, רק אצל המיעוט בלי מוטציה ועם סיפור משפחתי, ואצל מיעוט קטן יותר אצל נשים בלי מוטציה ובלי סיפור משפחתי. בברכה, דר אולשה

מנהל פורום סרטן השד