טמוקסיפן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/04/2015 | 01:34 | מאת: א

אני נוטלת כ- 3 שנים טומוקסיפן עם הפסקה במהלך השנים הללו של כ- 3 חודשים אני לאחר למפקטומי בגלל DCIS קטן מאוד .נכון להיום אני בת 57 אני עם השמנה בטנית מאוד רצינית דיאטטות לא כל כך מצליחות לי ואני עם השמנה ניכרת לפני כ- שנתיים באולטרסאונד נמצא הסננה ניכרת בכבד .יש לי בדיקת אולטרסאונד חוזרת בשבוע הבא ,החשש שלי שהכבד הפך ליותר שומני כי אני רואה ומרגישה בליטה בצד ימין.לדעתי הטומוקסיפן מוסיף להסננה של הכבד ואני בהתלבטות מאוד רצינית האם להפסיק את הטומוקסיפן לאחר כ-3 שנים דבר שאולי יעזור בירידה במשקל ואולי להפחתת השומן בכבד. האם לדעתך יש יתרון מובהק ל-5 שנות טומוקסיפן על פני שלש שנים? האם אני לוקחת סיכון מיותר בכך שאפסיק ליטול טומוקסיפן? ראוי לציין כי האונקולוגית שאני מטופלת אצלה "זרקה" את רעיון ההפסקה כבר לפני 10 חודשים כאשר היה לי עיבוי רציני של רירית הרחם ואז בגלל שהתחיל תהליך טרום סרטני כרתו לי את הרחם השחלות והחצוצרות אז סירבתי להפסיק מהחשש שמא לא אהיה מוגנת היום אני כבר בהתלבטות כי כבד זה כבר איבר חשוב אשמח לשמוע דעתך על נחיצות טומוקסיפן ל-5 שנים לעומת 3 שנים תודה

20/04/2015 | 08:20 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

בוקר טוב, נראה כי אם היה רק DCIS באבחנה, נטלת כבר 3 שנים של טמוקסיפן, ויש לך תופעות לוואי- הרי שהנזק עולה על התועלת, ובהחלט אפשר להפסיק. בנוסף- גם האונקולוגית שלך שנמכירה את המחלה חושבת כך. שימי לב- זו עצה רפואי אינטרנטית ואינה מחליפה דיון מלא עם אונקולוגית! בהצלחה, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד