השפעת מוצרי חלב עתירי שומן על סרטן שד
דיון מתוך פורום סרטן השד
שלום, אני נשאית BRCA1 והחלמתי מסרטן שד (טריפל נגטיב).קראתי (בקישור המצורף) כי לפי תוצאות מחקר חדש יש קשר בין צריכת מוצרי חלב עתירי שומן (מעל 3%) לבין תמותה מסרטן שד ו/או חזרתו. רציתי לשאול מה דעתם של המומחים על כך ואם יש סיבה להפחית בצריכת מוצרי חלב. שאלה נוספת: האם זה רלוונטי לגידולי טריפל נגטיב (שאינם רגישים להורמונים)? http://www.nrg.co.il/online/4/ART2/517/102.html?hp=4&cat=412&loc=89 תודה רבה
מיה שלום לא הצלחתי להכנס עם הקישורית ששלחת- כך שאיני יודע להתייחס ישירות למחקר שציינת. רוב ההמלצות התזונתיות בסרטן שד אכן קשורות יותר לגידולים רגישים להורמונים ונראה לי שהמלצה זו גם באה מכיוון זה עקב אפשרות לעליית האסטרוגן בגוף בעקבות מזון שומני המכיל את חומרי הבסיס ליצור. צריך לזכור שבמחקרים שפרסמו המלצות תזונתיות לסרטן השד נכללו נשים עם כל סוגי הגידול כך שלא ממש ניתן להבדיל. למשל במחקר שביצעוו על פיטואסטרוגנים המצויים בפשתן וייחסו להם השפעה מונעת נמצאה גם השפעה בחולות טריפל-נגטיב שיוחסה אולי לנוגדי חמצון שקיימים בזרעים ולא להשפעות ההורמונליות.