נגעים סרטניים לאחר החלמה מסרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/10/2013 | 09:58 | מאת: אורית

שלום, אחותי בת 51, לפני כ-3 שנים היא חלתה בסרטן השד, עשו לה כריתה מלאה של השד ובלוטת הלימפה בצד הנגוע, כימותרפיה, הקרנות וכדורים. לאחרונה הסמנים של הסרטן (CEA-15...) עלו ובבדיקת CT חזה אגן וגב גילו שיש לה נגעים ראושניים של סרטן בעמוד השדרה (ממש בהתחלה). מה הטיפול המומלץ לעשות במקרה זה? איזה אלטרנטיבות קיימות ואיך עליה לשמור את עצמה? האם זה אופייני? תודה, האחות הדואגת.

17/10/2013 | 10:07 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

אורית יקרה. יש כמה דברים לפני טיפול. ראשית, יש לשקול למשל ביצוע PET-CT להערכת מצב המחלה, או סיטי וגם מיפוי עצמות. יש בהחלט מצב שכדאי לקחת ביופסיה מהנגעים החדשים, אם זה אפשרי. בדיקה גופנית מקיפה אצל האונקולוגית שלה- אני בטוחה שבוצע. לגבי הטיפול. כדי להחליט על הטיפול המיטבי, צריך לדעת מה היה אופי הגידול, האם היו רצפטורים חיוביים לאסטרוגן או לפרוגסטרון? לHER2? האם כואב לה? יש אופציות רבות מאד! חייבים לראות את אחותך לפני החלטה, לדבר איתה, לראותמה היא מעדיפה, אולי יש מחקר קליני שהיא מתאימה אליו? כדאי לפנות למרכז רפואי גדול שבו כל האופציות פתוחות, או לפחות לקבל ייעוץ מסודר עם כל החומר? ב ה צ ל ח ה!! מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד