מיואשת מטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/01/2013 | 23:16 | מאת: אורלי

שלום. בת 44 לאחר מסטקטומי+שחזור + כימו + שנתיים טמוקסיפן שגרם לתופעות לוואי רבות. בנוב' האחרון עברתי כריתת שחלות + חצוצרות והטיפול התרופתי שונה לפמרה. קופת חולים מכבי משום מה איננה מאשרת פמרה אלא תרופה גינרית בשם לטרוזול. שימוש של חודש ימים והתופעות איומות כולל ארוע של לחצים בחזה קשים שהסתיימו בהתעלפות בעבודה וניידת טיפול נמרץ שהובילה אותי למיון. קשיים בהרדמות, עלייה בלחץ הדם, נימול בגפיים, לחץ נפשי, כאבי ראש עזים ביותר. מה עושים ??? האם להפסיק את הטיפול ???

לקריאה נוספת והעמקה
14/01/2013 | 13:59 | מאת: קטי

לאורלי. זה 3 שנים אני נוטלת תרופות: החל מפמרה ואחרי כן סוג אחר ועכשו (שנה בערך) - לטרוזול, לפי החלטות מכבי. בהתחלה סבלתי כמוך מחולשות ומתחים ולא היו לי חיים. ועכשו, תודה לאל התופעות חלפו ברובן ואני משתתפת בפעילויות של האגודה למלחמה בסרטן באזורי. אני חושבת שזה ענין של זמן שהגוף מתרגל לתרופה. אני לקחתי גם כדור נגד מתחים/חרדות והוא די איזן אותי. כך זה היה אצלי. אולי אצל כל אחת זה אחרת. אשמח לענות לך לשאלות אם תרצי. 052-2258883

נשמע שאת סובלת מאד. חשוב ביותר להקדים בקור אצל האוקנוןלוג המטפל ולשוחח עמו.עימה על מה שקורה הפמרה/לטרוזול שייך למשפחת מעכבי הארומטז ויש שלשו תורפות בקבוצה זו. ניתן להחליף ביניהן בשיטת הניסוי ותהיה, ואז לקבוע עם מי קל לך יותר לחיות לידיעתך ולידיעת שאר הקוראוים וקוראות: אם תסתכלי על הקופסה של פמרה, תראי שבאוטתיות הקטנות כתוב לטרוזול. מה שאורמ שהחורמ הפעיל הוא אותו חומר. כנ"ל אירמידקס= אנסטרוזול וארומזין = אקסמסטן. כולם יעילים במצבך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד