דחוף! חוות דעת של רופא.

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/06/2008 | 19:40 | מאת: אביבה

עקב הפרשה דמית מהפיטמה של שד שמאל, נעשתה ממוגרפיה. נתגלו 3 גושים חשודים בשעה 7 ו-8 בקוטר של כ-1 ס"מ כל אחד. ובכל רביע תחתון פנימי הופיעו מספר גושים בגדלים שונים וסמיכות אסימטרית. הממצאים בפיזור איזורי לאורך כ-15 ס"מ. בבדיקת ביופסיה כל הגושים נמצאו ממאירים. עומדת לפני ניתוח, ולפי דברי הרופא - למפקטומי . שאלתי היא - לאחר שהראתי לרופא נוסף את התשובה, הוא המליץ על כריתה מלאה. אין לי בעייה בקטע הזה, אבל האם באמת הכרחי כריתה, או שאפשר "להסתדר" עם כריתה חלקית. (והרי מדובר על שטח נרחב). בבקשה, בבקשה, הזמן לניתוח קרב מאוד ואני רוצה עוד דיעה של מומחה כאן. בבקשה!!!!!!!!!!! ותודה על מענה.

18/06/2008 | 19:43 | מאת: אביבה- לאנה

אנה, אני יודעת שאת מזיזה הרים כאן, אז אנא התייחסי לבקשתי בדחיפות מקסימלית והעבירי את בקשתי לגורם המתאים אם לא איענה בקרוב. תודה, תודה, וגם סליחה על הנימה הבהולה במכתבי.

18/06/2008 | 20:19 | מאת: אנה גולדברט

אביבה היקרה שלום, שאלתך כבר נשלחה ליועץ בפורום זה ואני מקווה להתייחסותו בהקדם. בברכה, אנה

19/06/2008 | 07:31 | מאת: פרופ' אהוד קליין

שלום רב, במצבים בהם קיימים מספר גידולים ראשוניים באיזורים שונים של השד קשה מבחינה טכנית לבצע ניתוח משמר שד ובמקרים אלה מומלץ לבצע כריתה מלה. גם במקרים בהם הגידול הראשוני גדול ואילו השד קטן - אזי התוצאה הקוסמטית תהיה לא טובה - עדיף לבצע כריתה מלאה. במקרה שלך יש מספר מוקדי גידול בשד אשר תופסים שטח די גדול ואולי נמצאים בחלקם באיזורים שונים של השד . נראה לי כי זו הסיבה שהכירורג שלך המליץ על ביצוע כריתה מלאה.

19/06/2008 | 09:33 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לאביבה שלום הממצאים אותם את מתארת פזורים ברקמת השד ובמידה ויש מעורבות של יותר מרביע אחד מומלץ בדרך כלל לבצע כריתת שד לא ציינת את גילך אפשרות נוספת כדי להעריך את הקף המחלה היא לבצע MRI להערכה יותר מדויקת של הקף המחלה בברכה

20/06/2008 | 22:16 | מאת: אביבה

תודה מקרב לב על היענות מהירה. כבר גיבשתי החלטה. שבת שלום.

מנהל פורום סרטן השד