OncotypeDX, Mammaprint

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/07/2006 | 20:19 | מאת: טומית!

האם מישהוא מכיר בפורום או בהנהלת הפורום את בדיקת: OncotypeDX, Mammaprint הבנתי שבבדיקה זו של חברת טבע בודקים על ידי משלוח הביופסיה לארה"ב (האם יש צורך בכימותרפיה) זו בדיקה יקרה שלא נכללת בסל הבריאות. האם היא מהימנה או האם להסתפק בבדיקת המעבדה של בית החולים לאחר לקיחת דגימה בניתוח? עדיין לא קיבלתי תשובה לאחר הניתוח תודה

08/07/2006 | 20:49 | מאת: שיר

טומית, אני עשיתי את הבדיקה, והתוצאה שלה לא שינתה כלום לגבי, מלכתחילה הוחלט לתת לי את הכל, למרות שהגוש שלי היה קטן, ולא בבלוטות, אבל הרצפטורים שלילייים. בגלל גילי(42) הוחלט על הכל. כך, שאם את רוצה להיות שקטה, קחי את כל " החבילה" והיי שקטה!

08/07/2006 | 23:19 | מאת: לשיר

הסיבה שקיבלת כימותרפיה נובעת מכך שהיו לך רצפטורים שליליים כך שלא היו לך אפשרויות אחרות. חבל שאת מטעה אחרות

08/07/2006 | 21:46 | מאת: אנה גולדברט

טומית היקרה שלום, הפרק "בדיקות ביולוגיות" באתר אחת מתשע כולל מידע מפורט על בדיקות אונקוטייפ של אונקוטסט טבע לקביעת הפרופיל הביולוגי של הגידול, אופן הביצוע, התזמון המתאים, ועוד. הנה הקישור: http://www.onein9.org.il/getfile.asp?file=biological_1.doc לגבי העלויות, להלן קטע מהפרק: בדיקות האבחון הביולוגיות עדיין אינן כלולות בסל הבריאות וביצוען אינו ממומן על ידי קופות החולים (פרט למקרים יוצאים מן הכלל לגביהם ניתן לקבל פרטים ב "אונקוטסט-טבע"). לכל בדיקה מחיר משלה. ביצוע הבדיקות כרוך בהוצאה כספית ניכרת. בברכה, אנה

09/07/2006 | 06:31 | מאת: שיר

במכבי האונקוטסט נכנס גם בכללית.

09/07/2006 | 11:56 | מאת: לטומית

טומית, שלום, לפי הבנתי, הבדיקה הביולוגית יכולה לחסוך ממך את הטיפולים הכימוטרפיים, וזה "חיסכון" עצום!!! בעבר, נתנו טיפולים, בכל מקרה של סרטן פולשני( INVESUVE) . אך היום יודעים , לפי הבדיקה ציינת, מתי טיפולים אילו לא יועילו. אני ממליצה לך לעבור את הבדיקה, אם תוצאות הבדיקה הפתולוגית יראו שהגידול פולשני. אני מאחלת לך המון בריאות!!! נועה.

09/07/2006 | 14:04 | מאת: טומית

לפי הפרק העוסק בנושא ב"אחד מתשע" הבנתי שצריך למסור רקמה טרייה עד 48 שעות מהניתוח. ז"א שהייתי צריכה לטפל בנושא לפני הניתוח. מחר ימלאו שבוע לניתוח. ורק לפני 3 ימים נודע לי על בדיקה זו. עדיין לא קיבלתי תשובה פתלוגית. נראה לי שזה מאוחר בשבילי אלא אם כן אני טועה. תודה על תשובתך

09/07/2006 | 14:01 | מאת: מירי.ב.

הי טומית, כפי שאת רואה הדעות חלוקות בנושא. גם אני עשיתי את הבדיקה באופן פרטי לפני פחות משנה שגיליתי את המחלה ועברתי את הניתוח. שילמתי קרוב ל- 20,000 ש"ח כולל בדיקת DRA שזאת בדיקה נוספת שאונקוטסט מציעים (בדיקת עמידות תאי הגידול לסוגים שונים של כימותרפיה). בזמנו הבדיקה לא הייתה בסל. לגבי סל התרופות אני יודעת שצריך לעמוד במספר קריטריונים כדי להיות זכאי: גיל, גידול ממאיר (שלא פלש לבלוטות ועוד כמה דברים שאני לא זוכרת). בכל אופן המקרה שלי כמו של שיר שכתבה לך לפני - הבדיקה לא "חסכה" לי מאום. התוצאות של הביופסיה אחרי ניתוח הן אלה ש"קובעות" את אופי הטיפול בך. לי למשל הזקיף היה נקי אך בלוטה 3 ו- 4 שהוציאו נצבעו בהם תפזורת תאים (שטרם התגבשו לגוש) ולכן קיבלתי את כל קומפלקס הטיפול (8 כימו + 30 הקרנות). גם לי אמרו שאני הולכת על כל הקופה בגלל גילי הצעיר. דרך אגב הרצפטורים שלי היו חיוביים (וזה עוזר לרופאים עם המשך הטיפול לאחר הכימו... האם ממשיכים בטיפול הורמונלי או לא). אין שום קשר לכימו! רוב ברופאים בישראל או בעולם נוקטים בגישה השמרנית והולכים על כימו + הקרנות רק מהסיבה שאין עדיין מספיק עבודות סגורות ומוכחות שרק טיפול הורמונלי + הקרנות (כלומר ללא כימו) מגינות מספיק על החולה. לכן אל תמהרי עם האונקוטסט, תמתיני לתוצאות הביופסיה, תוודאי שאין בלוטות נגועות ואז תמשיכי הלאה. קחי בחשבון שאם איזושהיא בלוטה נגועה, את הולכת לכימו ואז mamaprint לא יתן לך כלום...חוץ מבזבוז כסף. אם אני לא טועה (תבררי עם ליאור שושן) טישו מהגידול ניתן לשלוח גם מאוחר יותר להולנד לבדיקה (mamaprint עושים בהולנד במעבדת: Agendia). המון בריאות יקירתי ולא משנה מה תבחרי, רק שיהיה קל שבקלים. מירי.ב.

09/07/2006 | 14:12 | מאת: טומית!

למירי. תודה על תשובתך! היא מאד מפורטת ומסבירה את כל התהליך. אני אחכה לתשובה הפתלוגית ואז אחליט מה לעשות תודה על העידוד

מנהל פורום סרטן השד