תופאות לוואי להרצפטין

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/02/2006 | 17:25 | מאת: ראובן פונימונסקי

בקרוב אני מתחיל בטיפול משלים בהרצפטין,לצערי הרב אין לי מידע מספק ,לגבי תופעות הלוואי של התרופה ,בעיקר אצל גברים,האם יש גברים בפורום שיכולים לנדב לי את המידע?אודה לכם מראש, שיהיה יום טוב לכולם ראובן.

07/02/2006 | 18:22 | מאת: אנה גולדברט

ראובן שלום, להלן המידה מפרק המוקדש להרצפטין מאתר של עמותת "אחת מתשע": תופעות לוואי נפוצות חום וצמרמורות אצל חלק מהנשים יופיעו חום גבוה וצמרמורת , בעיקר בתחילת הטיפול. הסימפטומים הם בדרך כלל בעוצמה חלשה עד מתונה וניתנים לטיפול בעזרת תרופות. אם את סובלת מתופעות הלוואי בצורה קשה יתכן והצוות המטפל בך ישקול להאט את קצב מתן התרופה או להפסיקה זמנית עד שהסימפטומים יירגעו. שילוב טיפול של הרצפטין עם כימותרפיה תופעות לוואי מוכרות כמו בחילות, הקאות, שלשולים, אנמיה, עלולות להופיע אצל חולות המטופלות בהרצפטין בשילוב עם טיפול כימותרפי. במקרים כאלו ממשיכים בטיפול למרות תופעות הלוואי ובדרך כלל לא נשקלת האפשרות להפסיק בגללן את הטיפול בהרצפטין . . כאבים תופעות של כאבי ראש, כאבי בטן, כאבי גב, וכן תחושה כללית לא טובה כמו בשפעת עלולות להופיע בעקבות הטיפול בהרצפטין. בכל מקרה שאת סובלת מאחת התופעות הללו התייעצי עם הצוות הרפואי המטפל בך כיצד ניתן להקל עליך. סחרחורות, קשיי שינה, דיכאון גם תופעות אלו מוכרות בעקבות הטיפול בהרצפטין . בכל מקרה שאת סובלת מאחת מהן התייעצי עם הצוות הרפואי המטפל בך כיצד ניתן להקל עליך. בעיות בתפקוד הלב תופעת לוואי מוכרת לטיפול בהרצפטין היא סיכון מוגבר לפגיעה בתפקוד הלב הנובע מכך שחלבון ה- HER-2 נמצא בתאי שריר הלב ומשפיע על תפקודו ( ventricular function ). ההרצפטין ניתן בשילוב עם תרופות כימותרפיות מבוססות אנטראציקלין (אדריאמיצין ו-אפירוביצין), שהן לעצמן רעילות ללב, או בשילוב עם תרופות כימותרפיות אחרות. זאת הסיבה שכ- % 30 מהנשים המטופלות בהרצפטין ואנטראציקלינים מפתחות אי ספיקת לב. לנשים עם מחלות לב מוכחת עדיף טיפול המשלב CMF ( פרטים בפרק על כימותרפיה ). לפני התחלת הטיפול חשוב לבצע הערכת התפקוד של הלב , ולקיים מעקב רפואי צמוד במהלכו. במידה ומתגלות בעיות בתפקוד הלב במהלך הטיפול יתכן ויהיה צורך להפסיק את השימוש בהרצפטין. סימני הפרעות לב להם כדאי לשים לב הם קשיי נשימה, שיעול מוגבר והתנפחויות. מידע נוסף זמים בפרק זה בקישור הבא: http://www.onein9.org.il/getfile.asp?file=herceptin.doc בברכה, אנה

07/02/2006 | 22:06 | מאת: ראובן פונימונסקי

העניין שאני לא משלב כימוטרפיה סיימתי לפני כחודש caf אני צריך לקבל הרצפטין כתרופה משלימה ,אין לי גרורות, אבל יש לי פעילות יתר של חלבון HER2 חיובי

מנהל פורום סרטן השד