דימום מהדליות בושט

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/03/2005 | 12:47 | מאת: מירי

שלום, שמי מירי, ואני חולה בסרטן השד משנת 97 כרגע יש גרורות בעצמות ובכבד, אני מטופלת באמצעות טקסוטר בעירוי. מאז נובמבר 04 אושפזתי בבית חולים 3 פעמים עקב דימום מהדליות בוושט. שאלתי היא כתוצאה ממה נוצרות הדליות, וכיצד ניתן להמנע מזה וכמובן מההקאות והשלשולים הדמיים שגורמים לירידה דרסטית בהמוגלבין? ברור לי שזה כתוצאה מכך שהכבד "חולה" אולם זו תשובה שיטחית שאינה מספקת אותי. אודה לכם על תשובה מפורטת יותר. מירי. אם זה רלוונטי לעניין אני בת 43.

16/03/2005 | 21:46 | מאת: דר' דוד גפן

מירי שלום- דליות בושט קשורים לעליה בלחץ במערכת הוורידים הפורטלים, שיכול להיות בגלל מחלות כבד. יש עמצאים להקל על הדימום- כולל טיפול תרופתי וטיפול מקומי. אני מציע להתיעץ עם רופא מומחה גסטרואנטרולוג בנושא זה. ערב טוב.

מנהל פורום סרטן השד