האם לפי דעתך צריך לעשות ביופסיה?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/08/2018 | 17:41 | מאת: האם לעשות ביופסיה?

שלום, לפני כמה ימים מצאתי גוש בשד.. ניגשתי לכירורג שהפנה אותי לאולטרסאונד.. באולטרסאונד רשום ככה:ברביע לטרלי תחתון 7-8 כ3 ס”מ מהפטמה מודגם גוש היפוסונרי אובלי בקוטר 13 מ”מ בגבולות חדים מראה שפיר” כל השאר היה תקין והוא ציין שזה BIRADS3.. הבנתי שזה אומר ש98% זה משהו שפיר.. כשחזרתי לכירורג שהוא היה מישהו אחר לא מי שהפנה אותי הוא אמר שבגלל שרשום שזה מראה שפיר אז לעשות בדיקה עוד חצי שנה או בגלל שאני חרדתית שאלך למכון השד ושם יחליטו אם אני צריכה ביופסיה.. השלה שלי היא האם על פי המקרה הנ”ל צריך לבצע ביופסיה או שאפשר להמתין? ומה ההבדל בין שלב 2 שזה שפיר לגמרי לבין שלה 3 שזב 98%.. הרי לא תמיד יש מאה אחוז.. אשמח להמלצות

04/08/2018 | 14:59 | מאת: פרופ' דינה לב

צהרים טובים, כפי שציינת ממצא המוגדר כBIRADS3 הוא בסבירות גבוהה (עולה על 98%) שפיר. בהתאם לדרגת הסיכון שלך ניתן לבצע מעקב ולחזור על us בעוד ששה חודשים או לבצע ביופסיה לשם אבחנה ודאית בבריאות, דינה

04/08/2018 | 18:35 | מאת: האם לבצע ביופסיה?

שלום, תודה על מענך.. איך אני יודעת מה הסיכון שלי?והאם כדאי לי לבצע ביופסיה או לא? מה את היית ממליצה? תודה רבה

04/08/2018 | 23:42 | מאת: פרופ' דינה לב

מבלי לבדוק אותך לא אוכל לתת המלצה ברורה. תסתמכי על בדיקת הכירורג שלך וכפי שאמר לך באם את באי שקט אז עדיף לעשות את הביופסיה דינה

04/08/2018 | 23:47 | מאת: האם לבצע ביופסיה?

אוקיי תודה רבה.. אם אני רוצה להגיע אלייך איך עושים את זאת? כמה עולה ייעוץ? והאם את מבצעת גם ביופסיות? תודה

06/08/2018 | 19:55 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, ביופסיה מתבצעת ע״י רדיולוגים בהנחית US. פרטים לגבי המרפאה תוכלי לקבל באסיא מדיקל. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד