עזרה בפענוח בדיקת PET CT

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/07/2018 | 15:36 | מאת: שירה

שלום רב, בת 44, 10 שנים אחרי סרטן שד דו צדדי. עשיתי בדיקת PET CT למעקב. הכל תקין למעט האמירה "קשר לימפה קטן שטוח באגן מימין מדגים קליטה מוגברת בעוצמה בינונית של SUV MAX 4.4 משמעותו לא ברורה". בסיכום: "משמעות הקשר הלימפתי באגן מימין מוטלת בספק. האם מדובר במשהו חשוד? רציני? דורש בירור נוסף? האם זה יכול להיגרם גם לא מגידול ממאיר? תודה מראש, שירה

20/07/2018 | 00:23 | מאת: פרופ' דינה לב

היי שירה, קשה לי להתייחס לטיב הממצא בלי התמונה כולה. התיאור הוא של ממצא שאינו ברור ואינו חד משמעי וההחלטה באם יש צורך בהמשך בירור תלויה בפרמטרים נוספים ובשיקול הרופא המטפל שמכיר אותך ושלח אותך לבדיקה. כמובן חשוב לדעת אם את נשאית ואני מניחה שעברת בירור גנטי. בכל מקרה אנא התייעצי בהקדם עם הרופא שלך בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד