Octava pink במקום ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/07/2018 | 21:48 | מאת: N

שלום, בעקבות ממצא של הסתיידויות בממוגרפיה, עברתי ביופסיה ובה לא התגלו תאים סרטניים אלא atypical ductal hyperplasia בלבד. כעת רוצים לעשות לי ביופסיה כירורגית ע"מ לבדוק אזור יותר נרחב ולשלול DCIS. יש לי מס' שאלות: 1. האם פרוצדורה זו הכרחית? 2. האם בדיקת הדם octava pink אמינה מספיק (במידה ותצביע על העדר נוגדנים אנטי סרטניים) ע"מ לבטל את הצורך בביופסיה הניתוחית? 3. האם ניתן לעשות את הפרוצדורה (מבחינה טכנולוגית) תחת ממוגרפיה לוודא הוצאה של כל ההסתיידויות? כי בפרוצדורה שעושים לי יש סימון של האזור תחת ממוגרפיה והניתוח עצמו נעשה ללא דימות. תודה רבה.

15/07/2018 | 16:58 | מאת: פרופ' דינה לב

היי, לשאלותיך: 1. הגישה המקובלת וזו שמהווה את הסטנדרט הרפואי כאשר מתגלה ADH הינה למפקטומיה (כריתה ניתוחית של האזור המעורב בשד) 2. הבדיקה אותה את מציינת איננה מחליפה ביופסיה ניתוחית ומהימנותה אינה ידועה לי 3. לקראת הניתוח יסומן האזור ע״י תיל מתכתי שיוכנס לאזור הקליפ שאושאר לך בממוטומיה. בזמן הניתוח הפרפרט הניתוחי יצולם ע״י ממוגרפיה לוודא כי הקליפ וההסתידויות הוצאו בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד