ממוגרפיה בפעם השלישית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

19/04/2018 | 10:12 | מאת: ריקי

שלום רב, עשיתי ממגורפיה לפני חצי שנה. בתוצאה כתוב: אסימטריה מקומית בזנב שד שמאל בצילום אלכסוני בלבד רושם שבולטת יותר מ-17.4.11. עשו לי אולטרסאונד. התוצאה: הושם דגש על אזור השד ואין ביטוי סונוגרפי לממצא הממוגרפי BIRADSI. לא נמצאו גושים ציסטיים או מוצקים בסריקת השד. בסריקה של בית השחי ב.מ.פ עשו לי שוב ממוגרפיה. תוצאה: צילומים מכוונים עם קומפרסיה לאזור ממצא מסומן. הממצא לא נמחק. רוו שמדובר בקשרית חדשה. רושם: הערכת הממצא לא מוגדר יתכן שאתי. BIRADS -4A. רופא כירורג בדק אותי לפני 3 חודשים ואמר שהוא לא מוצא כלום. אתמול הייתי אצלו והוא אמר שהוא מרגיש גוש שומן 0.5 ס"מ והפנה אותי שוב לממוגרפיה. שאלתי היא: מדוע לעושת שוב ממוגרפיה אם בשתי הבדיקות ממוגרפיה מצאו גוש? אז מה ימצאו עכשיו? הרי ימצאו אותו דבר. הרופא אמר שצריך. אני מבקשת את עצתכם ועזרתכם והסבר יותר ברור אם אפשר.

20/04/2018 | 10:59 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, כאשר קיים ממצא ממוגרפי בדרגת חשד נמוכה אפשר לבצע ביופסיה או לעקוב מעקב קצר. הסיבה לממוגרפיה חוזרת כעבור 6 חודשים היא לראות האם הממצא השתנה ו/או גדל - אם אכן כך יומלץ לך על ביופסיה אחרת סביר להניח שמעקב בלבד. בבריאות, דינה

20/04/2018 | 12:22 | מאת: ריקי

תודה לרופא על התשובה. רציתי לדעת אם הביופסיה יכולה לגרום לגוש שפיר להשתנות או לגוש סרטני להתפתח יותר?

20/04/2018 | 15:53 | מאת: פרופ' דינה לב

אין שום עדויות שעצם הביופסיה יכולה לשנות את הממצא או להחמיר דרגה של גידול סרטני מקווה שעזרתי דינה

מנהל פורום סרטן השד