אחרי ניתוח למפקטומי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/04/2018 | 16:56 | מאת: שגית

3 שבועות לאחר הניתוח נמסר לי לא להרים משקל כבד. (מדוע ?) האם הדבר נכון רק לגבי הצד המנותח או באופן כללי? לכמה זמן צריך להישמר ?

18/04/2018 | 07:13 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, ההכוונה שלא להרים משקל כבד בצד המנותח נועדה לאפשר ריפוי פצע מבלי לגרום למתח או משיכה על הצלקת בד״כ אחרי שבועות הצלקת סגורה והגיעה לחוזקה המירבי ובמיוחד באם לא בוצע ניתוח בבית השחי אלא רק בשד, ניתן לחזור לפעילות מלאה. חשוב להתייעץ עם הרופא המנתח כי רק הוא יודע את פרטי המקרה האישי שלך בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד