המשמעות של מדד ki67 במחלה גרורתית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/04/2018 | 11:17 | מאת: מיכל

שלום רב רציתי לשאול על המדד האמור שמצביע, למיטב הבנתי, על קצב השגשוג של הגידול. המדד הזה מאוד נמוך אצלי. לפי הביופסיה שעשיתי לפני כשמונה שנים, מוגדר כפחות מחמישה אחוז. בבדיקות המעקב שעשיתי לאחרונה התברר שכבר יש לי גרורות בעצמות. האם למדד הזה יש משמעות במחלה גרורתית? כלומר, האם זה אומר שהמהלך של המחלה הגרורתית אצלי יהיה איטי? תודה רבה!

13/04/2018 | 07:48 | מאת: פרופ' דינה לב

היי מיכל, הפנתי את שאלתך לאונקולוגית. על פי דבריה מדד הki בגידול הראשוני אינו מדד המייצג את מהלך המחלה הגרורתית. אנא התייעצתי גם עם הרופא המטפל שלך. בבריאות, דינה

13/04/2018 | 12:27 | מאת: מיכל

תודה רבה!!!

מנהל פורום סרטן השד