הסבר לתוצאות ממוגרפיה וus

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/03/2018 | 14:11 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 42, עשיתי ממוגרפיה וus בעקבות גוש שהרגשתי. הממוגרפיה תקינה birads 1 אבל בus נראו 3 ציסטות: שעה1 – 1.1 ס”מ,. שעה 4 – צבר ציסטות בקוטר 4.3 ס”מ. שעה 5- צבר ציסטות בקוטר 4.1 ס”מ. Birads2. הודגם גם בשעה 3 גוש סולידי בגודל 4 ס”מ מוגדר, מישושי, לא מוגדר ( כך כתוב בתוצאות.. גם מוגדר וגם לא מוגדר) בסמוך לפטמה. Birads 4b. השאלות שלי:1. האם גודל הציסטות מהווה סיכון והאם צריך להוריד אותם בניתוח למרות שהם birads2? 2. ממה יכולות להיווצר כל-כך הרבה ציסטות? 3. האם גודל הגוש הינו חריג ומאפיין גוש סרטני או גוש שפיר בד’כ? 4. האם יש משמעות לכך שהגיש הסולידי נמצא קרוב לפטמה? מודה לך מאוד מראש!!

30/03/2018 | 15:55 | מאת: פרופ' דינה לב

הי שיר נתחיל בזה שציסטות הן ממצא שפיר שאינו מדאיג וקשור להורמונים ולמבנה השד. אין צורך להוציא או לגעת בהן. מה שחשוב להמשיך לברר הוא הגוש. לפי התיאור שלך, BIRADS4b זהו גוש בדרגת חשד בינונית שמחייב ביופסיה. רק דגימה תוכל לקבוע מה מהותו ורק אחרי שיוודע מה טיבו ניתן יהיה לדון במשמעות ובקרבה לפטמה. בבקשה גשי בהקדם לכירורג שד שיהיה חג שמח ובריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד