מדד שגשוג הגידול בסרטן שד הורמונלי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/03/2018 | 17:26 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 50. אבחנו אצלי לפני כשבועיים גוש סרטני בשד. הגוש קטן מ-2 ס"מ, רגיש להורמונים ושלילי להר 2. עם זאת, מדד ki67 אצלי ממש גבוה 60%. מאז שאובחנתי קראתי הרבה בנושא והבנתי שסרטן שד הורמונלי נחשב סרטן איטי, בוודאי לעומת גידולים חיוביים להר 2 או גידולים שהם טריפל נגטיב. איך זה ייתכן שהמדד של שגשוג התאים גבוה כל כך אצלי? זה פשוט לא מסתדר עם שאר הנתונים של הגידול... תודה רבה

15/03/2018 | 19:42 | מאת: ki-67

יש מצב שהגידול שלך הוא מסוג luminal b ככזה, הוא יכול עדיין להיות חיובי (בציון אמנם נמוך יחסית) לאסטרוגן, שלילי ל- her2/neu ובו זמנית עם אינדקס פרוליפרציה גבוה.

16/03/2018 | 06:20 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב צדק מי שענה לך (ki67). גידולי שד ״הורמונליים״ נחלקים לשני סוגים: לומינל A ולומינל B. בעוד שבסוג הראשון מדד הפרוליפרציה הוא נמוך, בלומינל B מדד הפרוליפרציה הוא גבוה. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד