טומוסינתזיס וmri סרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/11/2017 | 14:15 | מאת: ליבנת

נבדקתי בבית חולים באמצעות מכשיר תלת מימד טומוסינתזיס לבדיקת ממוגרפיה. לאחר בדיקת האולטרסאונד נתבקשתי לחזור באותו יום שוב על שד אחד עם מכשיר תלת מימד הטומוסינתזיס . אני חוששת מהקרינה והאם זה יכול לגרום לסרטן השד ? כי קראת שהקרינה במכשיר הטומוסינתזיס גבוהה יותר. בנוסף נשלחתי לבדיקת mri מבנה השד שלי בדרגה 4 צפוף להמשך בירור. הבנתי שצריך להמנע ממתכות ויש לי קיבועים בשיניים האם אוכל לבצע את הבדיקה ?

04/11/2017 | 10:34 | מאת: ד"ר ליאור הלר

ליבנת שלום, לדעתי אין בעיה לבצע MRI שדיים עם קיבוע מתכת בשיניים, אך בכל מקרה חשוב להתייעץ עם רנטגנולוג. הם מודעים הרבה יותר טוב לכללים הקשורים לפעילות הMRI בהצלחה פרופ הלר

מנהל פורום סרטן השד