her2 - תשובות סותרות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

19/10/2017 | 11:16 | מאת: עדי

לפני חודשים בוצעה ממוגרפיה והתגלה גידול. הביופסיה הציגה תוצאה לא ברורה לגבי ה her2 ולכן הוחלט לבצע בדיקת fish שיצאה שלילית. לאחר כריתה מלאה נלקח הגידול עצמו לפתולוגיה, ושם התקבלה תשובה - her 2 חיובי. מדובר בנתון קריטי, מאחר שעל פי בדיקת אונקוטייפ, אין צורך בכימותרפיה (בהינתן כמובן שה her2 שלילי). קופת חולים מסרבת לאשר בדיקת fish נוספת. השאלות: א. כיצד תיתכן סתירה כזאת? איזו תוצאה היא הנכונה? ב. בלית ברירה - האם ניתן לבצע בדיקת fish באופן פרטי? תודה רבה!

19/10/2017 | 19:06 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הסתירה תיתכן כיוון שהגידול לא תמיד הומוגני, שיטת עיבוד הרקמה היא שונה בביופסיה ובגידול, וככלל נהוג להתייחס לתוצאה שהתקבלה בניתוח, כי יש יותר רקמה. אפשר לבצע FISH באופן פרטי באותו מכון פתולוגי שבו נמצא הגידול, פשוט לפנות למזכירות שם ולהגיד שאת מעוניינת לשלם על הבדיקה, כשהאונקולוג צריך להזמין אותה. אבל תבדקי עם האונקולוג שלך אם הוא חושב שזה באמת מוצדק לאור שאר מאפייני הגידול ומהיכרותו עם הפתולוג של בית החולים... לא הבנתי למה התכוונת "על פי בדיקת אונקוטייפ" - מתי נשלחה ומאיזו דגימה? כי זה לא מסתדר עם her2 חיובי בגידול

19/10/2017 | 21:55 | מאת: עדי

תודה על התשובה האונקוטייפ נעשתה על הדגימה שהתקבלה בביופסיה ולפני הכריתה

מנהל פורום סרטן השד