ייעוץ גנטי ותהליך טרום אבחנתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

19/10/2017 | 10:18 | מאת: אור

היי, במסגרת עבודת גמר בבית הספר על סרטן השד,אני צריכה עזרה של רופא או מומחה לסרטן השד בכמה שאלות על ייעוץ ובדיקה גנטית. מה עושים במצב שאדם אינו רשאי לבדיקה גנטית? האדם אפשר לעשות משהו בנוגע לזה? מה עושים במצב שהאדם מקבל תשובה חיובית בבדיקה הגנטית? מה עושים אם התשובה בבדיקה הגנטית היא תשובה לא ברורה/לא חד משמעית?איך מתנהלים במצב כזה? על איזה תהליכים מניעתיים אפשר להמליץ לאדם שנמצא בקבוצת סיכון ומתי ממליצים על כל טיפול מניעתי? מה עושים אם אדם עומד בקריטריונים לבדיקה גנטית אך הוא אינו מבצע את הבדיקה הגנטית? האם הוא נקרא חלק מקבוצת סיכון או לא? האם הייעוץ הגנטי מספיק בשביל להיחשב חלק מקבוצת סיכון או לפחות לקבל יחס שונה בהתחשב להיסטוריה משפחתית? תודה לעוזרים.

19/10/2017 | 18:46 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

יש לך פה שאלות לעבודה סמינריונית שלמה - זה לא המקום... מוזמנת למצוא חלק מהתשובות באתר של האגודה למלחמה בסרטן - על סרטן השד בפרט: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=5964 או על סרטן בכלל: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=6208 לגבי מה שלא תמצאי שם או באתרים רבים אחרים ברשת, מוזמנת לפנות אלי בערוצים אחרים...

מנהל פורום סרטן השד