הסבר ביופסיה מגוש בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/09/2017 | 22:25 | מאת: חן

בעקבות גוש בשד בממצא ידני ובדיקת אולטרסאונד הופנתי לביופסיה , ובתוצאה נכתב ; גלילי פיברואדינומה עם שינויים מיקסאוידים בסטרומה .. הבדיקה רק בשבוע הבא ואשמח לפענוח המושג "שינוים מיקסאוידים בסטרומה"

19/09/2017 | 22:18 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

קודם כל מדובר בממצא שפיר. שינויים מיקסואידיים זה תיאור ציורי של הפתולוג של מה שהוא רואה ברקמה שמסביב ("בסטרומה") לאותו גידול שפיר, מראה של תאים שמקיפים אותו. זה לא משנה את ההחלטות הטיפוליות (המשך מעקב או כריתה) במקרה הזה.

מנהל פורום סרטן השד