ניתוח הוצאת גוש - היבט אסתטי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/09/2017 | 11:04 | מאת: אמא מוטרדת

כירורגית שד המליצה לבתי בת ה-17 על ניתוח להוצאת גוש בשד - נמוש 3 סמ מוגדר ונייד שעה 6 סמוך לאראולה. ב-US הוגדר BIRADS 3 סגלגל, מוגדר, הטרוני 2.65, ללא צביעה בדופלר. אין היסטוריה משפחתית של סרטן שד. ברור שדאגה ראשונה לוודא שאכן שפיר, איך גם מוטרדת בשל גילה הצעיר של הבת, איך להבטיח שפגיעה אסתטית בשד תהיה מינימלית? האם בגודל כזה ובמיקום כזה עלולה להיות פגיעה בצורת השד? האם לדרוש מעורבות פלסטיקאי?

23/09/2017 | 09:48 | מאת: ד"ר ליאור הלר

אמא שלום, ראשית כפי שכתבת יש חשיבות לוודא שהגוש המדובר שפיר ועל כן הצורך בהוצאתו בניתוח, יחד עם זאת סביר להניח שמדובר בגוש שפיר. מידת הפגיעה האסתטית בשד תלויה בגודל השד עצמו לעומת גודל הגוש. אם השד מאוד קטן ומוציאים הרבה רקמה ייתכן עיוות במראה (בשד גדול וגוש קטן- הפגיעה תיתכן מינימלית יותר). בכל מקרה- את ניתוח הכריתה מבצע בדרך כלל כירורג שד כללי. בגיל כזה יש מקום להתייעץ עם מנתח פלסטי ליפני הניתוח על מנת לבדוק מה הן האפשרויות הכירורגיות שיגרמו לעיוות הקטן ביותר בשד. גם אם בשלב ראשון מתבצעת רק הוצאת הגוש ונוצר עיוות בשד, ניתן יהיה לבצע תיקון בשלב מאוחר יותר בברכה, פרופ הלר

מנהל פורום סרטן השד