בדיקות מעקב לגוש בטיפול כימי טרום ניתוחי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/08/2017 | 06:59 | מאת: יעלה

פרוטוקול טיפולי AC+THP טרום ניתוחי. סרטן מסוג דוקטל קרצינומה מקומי. איזה בדיקות הדמייה צריך לעשות למעקב במהלך הטיפול? קופת החולים מאשרת רק סונר שדיים ואולי קיימות בדיקות מתקדמות יותר שמומלצות? איך יודעים ממה הגוש עשוי האם אפשר לראות את זה ב MRI ? ממוגרפיה? חומר ניגוד?

08/08/2017 | 23:46 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

במהלך הטיפול אפשר להסתפק בבדיקה ידנית. לקראת הניתוח מקובל לעשות סונר וממוגרפיה, אם כי MRI לפעמים עדיף כדי לתכנן בצורה טובה יותר את היקף הניתוח. אני כותבת לפעמים כיוון שזה תלוי בגילך ובצפיפות השד. בצעירות עם שד צפוף MRI תמיד עדיף. בנשים מבוגרות עם שד שומני זה לא בהכרח נחוץ. לשיקולו של כירורג

מנהל פורום סרטן השד